Το Facebook δοκιμάζει νέα λειτουργία φωνητικών κλήσεων (VoIP) και μηνυμάτων στα iOS και Android

Η εφαρμογή Facebook Messenger για iOS και Android μόλις αναβαθμίστηκε με την προσθήκη νέας λειτουργίας για την αποστολή ηχογραφημένων φωνητικών μηνυμάτων στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Αποκλειστικά για τους χρήστες iOS του Καναδά η αναβάθμιση περιλαμβάνει (δοκιμαστικά) και δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν VoIP κλήσεων μέσω WiFi ή 3G, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Παρόλο που αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που κάνουν λίγο πολύ το ίδιο (WhatsApp, Viber, Skype κ.α.), αυτοί που χρησιμοποιούν το Facebook είναι σαφώς πολύ περισσότεροι. Η νέα λειτουργία θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι μάλιστα στο παρελθόν έχουν ζητήσει από τις Google, Apple και Facebook να πληρώνουν για τη χρήση των δικτύων τους.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα ακούστηκαν έντονες φήμες ότι η Facebook σχεδιάζει να εξαγοράσει την δημολέστατη εφαρμογή messaging WhatsApp, ενώ πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με τη γαλλική πάροχο Orange για τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας  “κοινωνικών κλήσεων” μέσω του Facebook ονόματι Party Call.

Το Facebook Messenger μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν για iOS [download link] και Android [download link].

[via iPhonehellas]

Loading