Διαθέσιμες οι φωτογραφίες του Facebook ακόμα και 3 χρόνια μετά τη διαγραφή τους!

Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να ανεβάσετε μια φωτογραφία στο Facebook, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλά… Ο λόγος; Γιατί ακόμα και αν τη διαγράψετε τελικά από το λογαριασμό σας, αυτή θα παραμείνει στους servers του Facebook, εξακολουθώντας να είναι προσβάσιμη σε τρίτους!

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ArsTechnica, σε περίπτωση που κάποιος κρατήσει το link της φωτογραφίας σας, θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση σε αυτήν ακόμα και τρία χρόνια αφού την έχετε διαγράψει.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μάλιστα λίγους μήνες μετά την επίσημη δέσμευση της Facebook να διορθώσει την πολιτική ασφαλείας της. Σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας, το νέο σύστημα φωτογραφιών βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του και μόνο ένας μικρός αριθμός φωτογραφιών είναι διαθέσιμος μετά τη διαγραφή του.

Λίγες ή πολλές, το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο, γιατί όταν κάποιος επιλέγει “Delete This Photo”, θέλει να διαγράψει τις φωτογραφίες του άμεσα και ολοκληρωτικά.

[πηγή arstechnica]

This entry was posted in Facebook, Featured, Internet, Social networks. Bookmark the permalink.