Facebook, το δημοφιλέστερο social network για όλες τις ηλικίες

Από όλα τα κοινωνικά δίκτυα, το Facebook μοιάζει να είναι το μόνο που δε γνωρίζει τι θα πει χάσμα των γενεών... Έφηβοι, νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι, όλοι ανεξαιρέτως δείχνουν να έχουν θέση στο δημοφιλές social network!

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χρήστες κοινωνικών δικτύων όλων των ηλικιών, έδειξε ότι το σε καμία ηλικιακή ομάδα το ποσοστό αυτών που διατηρούν λογαριασμό στο Facebook δεν πέφτει κάτω από το 95%!

Συγκεριμένα, όσον αφορά τις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, προφίλ στο Facebook διαθέτει το 98% των νέων 18-22 ετών και το 97% των νέων 22-31. Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 95% στις κατηγορίες 32-45, 46-55 και 56-66 ετών, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι ξανανεβαίνει στο 97% στην τελευταία ηλικιακή ομάδα των 67 και άνω!

Αντίθετα, το Twitter γνωρίζει σημαντικότατες αποκλίσεις μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων. Ενώ, το κοινωνικό δίκτυο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους 18-22 και 22-31 ετών με ποσοστά 38% και 34% αντίστοιχα, το ίδιο δε συμβαίνει και με τις μεγαλύτερες ηλικίες, σημειώνοντας ποσοστό μόλις 8% σε χρήστες άνω των 67 χρόνων.

Να σημειώσουμε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, γι' αυτό και από τα αποτελέσματα εξαιρείται το Google+ που μόλις είχε κυκλοφορήσει.

[πηγή hdblog.it]
Loading