To FBI συλλαμβάνει μέλη των Anonymous και LulzSec

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo FBI συνέλαβε (τουλάχιστον) δύο φερόμενα μέλη των LulzSec και Anonymous, ομάδες hackers που έχουν στραφεί κατά καιρούς εναντίον της Sony, της Apple αλλά και της αμερικανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δύο συνελήφθη σε μια τεχνική σχολή στο Phoenix και θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την περίφημη επίθεση εναντίον της Sony τον περασμένο Απρίλιο, ενώ ο δεύτερος hacker συνελήφθη στο San Fransisco. Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες του FBI να εντοπίσουν κι άλλους δράστες συνεχίζονται και σε άλλες πολιτείες (Minnesota, Montana και New Jersey).

Τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθησαν 32 hackers της ομάδας Anonymous στην Τουρκία, ενώ τον Ιούλιο άλλα 16 μέλη σε Μ. Βρετανία και ΗΠΑ. Κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών η Anonymous έχει βομβαρδίσει το FBI με δηλώσεις αλλά και μια επίσημη επιστολή:

"Οι απειλές σας να μας συλλάβετε δεν έχουν νόημα μιας και δεν μπορείς να συλλάβεις μια ιδέα... δεν υπάρχει τίποτα (απολύτως τίποτα) που μπορείτε να κάνετε για να μας σταματήσετε."

[πηγή foxnews]

 

Loading