To FBI προειδοποιεί για δύο νέα malware σε συσκευές Android

To FBI και συγκεκριμένα το Internet Crime Complaint Center (IC3) εξέδωσε νέα προειδοποιητική ανακοίνωση προς τους χρήστες smartphones για δύο νέα malware που εντοπίστηκαν πρόσφατα σε κινητά τηλέφωνα. Για ακόμη μια φορά πρώτο στη λίστα των απειλούμενων λειτουργικών συστημάτων είναι το Android.

Η πρώτη απειλή που βρέθηκε ακούει στο όνομα Loozfon και αυτό που κάνει είναι να υποκλέπτει πληροφορίες από το χρήστη. Συγκεκριμένα, προσπαθεί να τον προσελκύσει προσφέροντας του μια υποτιθέμενη επαγγελματική ευκαιρία και τον καλεί να πατήσει πάνω σε ένα link. Μόλις το κάνει, αποκτά πρόσβαση στο address book και τον αριθμό τηλεφώνου του.

Το δεύτερο malware ονομάζεται FinFisher και καταλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της προσβεβλημένης συσκευής από απόσταση. Για την εγκατάσταση του στη συσκευή του χρήστη, απαιτείται το άνοιγμα ενός συγκεκριμένου link ή ενός μηνύματος για αναβάθμιση συστήματος. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει και iOS έκδοση του FinFisher.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι από τα παραπάνω στο Android smartphone ή tablet σας (αλλά και σε οποιεσδήποτε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις) θα πρέπει να αποφύγετε να πατήσετε πάνω στα ύποπτα links.

[via iDownloadBlog]

Loading