Find My Device: Το δίκτυο εντοπισμού συσκευών της Google τίθεται σε λειτουργία

Πέρυσι η Google και η Apple ανακοίνωσαν ότι συνεργάστηκαν για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης παρακολούθησης μέσω των AirTags και άλλων συσκευών εντοπισμού, εργαζόμενες σε μια προδιαγραφή κατάλληλη για το σκοπό αυτό. Στη συνέχεια, λίγους μήνες αργότερα, η Google έθεσε σε εφαρμογή τις ειδοποιήσεις ανεπιθύμητου εντοπισμού σε συσκευές με λειτουργικό Android 6.0 και μεταγενέστερες εκδόσεις, και επίσης καθυστέρησε την ανάπτυξη του δικού της δικτύου Find My Device έως ότου η Apple εφαρμόσει παρόμοιες προστασίες για ανεπιθύμητο εντοπισμό στο iOS.

Χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος, αλλά φαίνεται ότι πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Η Google έστειλε ένα email σε ορισμένους χρήστες Android λέγοντάς τους ότι το πολυαναμενόμενο δίκτυο Find My Device ξεκινά σε λίγες ημέρες. Το email αναφέρει συγκεκριμένα "σε τρεις ημέρες", πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα βγει στον αέρα αυτή την Κυριακή ή, το πιο πιθανό, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 Απριλίου.

Με το νέο δίκτυο Find My Device, θα μπορείτε να εντοπίζετε τις συσκευές σας ακόμη και αν είναι offline. Μπορείτε επίσης να βρείτε όλα τα συμβατά αξεσουάρ Fast Pair όταν είναι αποσυνδεδεμένα από τη συσκευή σας. Αυτό περιλαμβάνει συμβατά earbuds και ακουστικά, καθώς και συσκευές εντοπισμού που μπορείτε να προσαρτήσετε στο πορτοφόλι, τα κλειδιά ή το ποδήλατό σας. Θα λάβετε μια ειδοποίηση στις συσκευές Android σας όταν ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία σε 3 ημέρες. Μέχρι τότε, μπορείτε να εξαιρεθείτε από το δίκτυο μέσω της υπηρεσίας Find My Device στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τις δυνατότητες του δικτύου εντοπισμού εγκαίρως, μεταβαίνοντας σε αυτόν το link, όπου υπάρχει και το προαναφερθέν μήνυμα, αλλά αυτό ισχύει μόνο αν έχετε λάβει και εσείς ένα τέτοιο email από την Google. Όταν επιλέγετε μια από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις (ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Find My Device), σημειώστε ότι αυτό ισχύει για όλες τις συσκευές Android που είναι συνδεδεμένες με τον συγκεκριμένο λογαριασμό Google.

Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να οδήγησε σε αυτή την μάλλον έκτακτη κυκλοφορία, φαίνεται ότι το iOS 17.5 θα προσθέσει επιτέλους τις απαιτούμενες προστασίες ανεπιθύμητης παρακολούθησης που συζητήθηκαν για πρώτη φορά με την Google το 2023. Το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Google ενδεχομένως υπονοεί ότι το iOS 17.5 θα γίνει διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα.

[via]

Loading