Νέο σύστημα πληρωμών βάσει αναγνώρισης προσώπου στη Φινλανδία [Video]

facial-recognition

Η φινλανδική εταιρεία Uniqul ανέπτυξε ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα πληρωμών βάσει τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων. Αυτό σημαίνει ότι αφού κάνεις τα ψώνια σου και έρθει η ώρα να πληρώσεις, δε χρειάζεται να έχεις μαζί σου μετρητά ή πιστωτικές κάρτες, αλλά αρκεί να κοιτάξεις στην κάμερα και να περιμένεις να αναγνωρίσει το πρόσωπό σου. Αφού προσδιορίσει την ταυτότητα σου, πατάς επιβεβαίωση και η συναλλαγή σου ολοκληρώνεται.

Μοναδικό αρνητικό του συστήματος είναι ότι η εταιρεία θα πρέπει να έχει τον αριθμό της πιστωτικής σου κάρτας, αν και όπως αναφέρει όλα τα δεδομένα είναι προστατευμένα από κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού και είναι απολύτως ασφαλή.

Όσο για τις χρεώσεις εξαρτώνται από την εμβέλεια που ο καταναλωτής επιθυμεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας (απόσταση από ένα συγκεκριμένο σημείο της επιλογής του) ξεκινώντας από $1 το μήνα για ακτίνα 1-2km και φτάνοντας μέχρι τα $9. Η νέα τεχνολογία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της πολύ σύντομα στο Ελσίνκι.

[via]

This entry was posted in Technology. Bookmark the permalink.
 • Leonidas

  Καταρχην στην Κινα δε μπορει να εφαρμοστει γιατι ειναι ολοι ιδιοι (αστειευομαι φυσικα).
  Κατα δευτερον αμα εχεις διδυμο αδερφο/η ή σωσια δε σε βλεπω καλα.

 • 8ανασης

  επι της δεξιας και επι του μετωπου λεμεεεεεεεεεεεεεεε

 • 白思乐

  Στην Κίνα αυτό το σύστημα υπάρχει εδώ και χρόνια…Μας κάνουν πλάκα οι Φιλανδοί που αντιγράφουν τους Κινέζους…Εγώ δούλευα με αυτό το σύστημα…

 • Panos

  Άστα να πάνε εν Χριστώ αδερφέ 8ανάση. Άκουσα ότι θα βάλουν και το σατανικό barcode και για να κάνεις συναλλαγή θα πρέπει να φοράς κέρατα, ουρά, μπλουζάκι των Iron Maiden και να τραγουδάς 666 ύμνους στον Εωσφόρο. Αντί για απόδειξη θα παίρνεις κάρτα μέλους και ένα χρόνο δωρεάν στο tennis club. Το σημάδι στο μέτωπο ακυρώνεται γιατί έχουν και οι Ινδές και θα μπερδευόμαστε με τις συνδρομές στο tennis club.