Football Manager 2013: Έχει κατέβει παράνομα 10.1 εκατ. φορές, ακόμα και στο Βατικανό!

Football Manager 2013

Σύμφωνα με δηλώσεις του Miles Jacobson (επικεφαλής της Sports Interactive, διάβασε συνέντευξη εδώ) στην εκδήλωση London Games Conference, το Football Manager 2013 έχει κατέβει παράνομα περισσότερες από 10.1 εκατ. φορές!

Ο αριθμός δεν προέκυψε τυχαία, αφού όπως εξήγησε ο Jacobson, οι δημιουργοί έχουν εγκαταστήσει έναν "λανθασμένο" κώδικα στο λογισμικό του παιχνιδιού που επιτρέπει την ανίχνευση των IPs που κατεβάζουν παράνομα το παιχνίδι. Η μεγαλύτερη πειρατεία παρατηρήθηκε στην Κίνα, με 3.2 εκατ. downloads, και ακολουθεί η Τουρκία με 1.05 εκατ., ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπάρχει παράνομο download και μέσα στο Βατικανό (κάποιος αναζητά νέα καριέρα μάλλον...)!

Παρόλα αυτά, ο Jacobson προσθέτει ότι θα ήταν γελοίο να νομίζει κανείς ότι κάθε παράνομο download αντιστοιχεί σε χαμένη πώληση και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, από τα 10.1 εκατ. μόλις 176.000 μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά χαμένες (ποσό περίπου $3.7 εκατ.). Άλλωστε, καταλήγει ότι οι crackers θα συνεχίζουν να "σπάζουν" παιχνίδια και οι downloaders θα συνεχίσουν να τα κατεβάζουν...

[via]

Loading