IBM

H Google αγοράζει άλλες 1.023 πατέντες από την IBM

Άλλες 1.023 πατέντες της IBM προστέθηκαν στη συλλογή της Google σε μια ακόμα προσπάθεια της να ενισχύσει τις Android συσκευές της απέναντι στις δικαστικές επιθέσεις της Apple και όχι μόνο...

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία αγόρασε άλλες τόσες περίπου πατέντες από την IBM. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο εταιρείες δεν έχουν αποκαλύψει οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συναλλαγή, αν και το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για μικρά ποσά.

Και ενώ ο CEO της Google, Larry Page, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η εταιρεία προτιμά να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη δικών της τεχνολογιών παρά στην απόκτηση των δικαιωμάτων για άλλες, τα γεγονότα δείχνουν να τον διαψεύδουν.

Ένα μήνα πριν, είδαμε την εξαγορά της Motorola από τη Google έναντι $12.5 δισεκατομμυρίων, προσφέροντας στην τελευταία περισσότερες από 17.000 νέες πατέντες. Στη συνέχεια, μερικές από αυτές πουλήθηκαν στην HTC η οποία με τη σειρά της μήνυσε την Apple.

Μελλοντικά, δεν αποκλείεται να δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται και με τη Samsung, μεταξύ της οποίας και της Apple εκκρεμούν 20 νομικές υποθέσεις!

[πηγή bloomberg]

 

Loading