Google Chrome: Διαθέσιμη η έκδοση για ARM-based υπολογιστές Windows

Η Google κυκλοφορεί μια βελτιστοποιημένη έκδοση του Chrome browser για ARM-based Windows PCs. Η επίσημη κυκλοφορία έρχεται δύο μήνες μετά τον εντοπισμό μιας πρώιμης έκδοσης του browser στο κανάλι Canary του Chrome.

Η έκδοση αποτελεί μεγάλη υπόθεση για όλους τους χρήστες του Chrome με υπολογιστές Windows που λειτουργούν με επεξεργαστές βασισμένους στην αρχιτεκτονική Arm, οι οποίοι θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα πολύ ταχύτερο native πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την έκδοση x64 του Chrome που έπρεπε προηγουμένως να τρέχουν σε μια εξομοιωμένη κατάσταση με αργές επιδόσεις. Οι χρήστες που διαθέτουν επεξεργαστές ARM στους υπολογιστές τους μπορούσαν προηγουμένως να στραφούν στον Edge της Microsoft, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος για τέτοιου είδους PCs.

Η ανακοίνωση έρχεται πριν από την κυκλοφορία των νεότερων επεξεργαστών της Qualcomm με βάση την αρχιτεκτονική Arm για υπολογιστές Windows, με την ονομασία Snapdragon X Elite, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν αυτό το καλοκαίρι με υποσχέσεις για υψηλές επιδόσεις. Η βελτιστοποιημένη για το Arm έκδοση του Chrome της Google θα τρέχει τεχνικά σε οποιοδήποτε υπολογιστή με Windows που βασίζεται στο Arm, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του επεξεργαστή, αν και για την ώρα μόνο η Qualcomm ασχολείται ενεργά με αυτόν τομέα.

[Google]

Loading