Ένας έξυπνος καθρέπτης από μηχανικό της Google

smart-mirror-3

Ακόμα μία προσπάθεια για τη δημιουργία έξυπνου καθρέπτη ήρθε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, αφού στο παρελθόν έχουμε δει τα SmartMirror, Cybertecture Mirror και Cloud Mirror, και προκάλεσε περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού επειδή ο δημιουργός είναι μηχανικός της Google.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια custom κατασκευή του Max Braun, ο οποίος αναλύει σε σχετική ανάρτηση του στο Medium τα βήματα για τη δημιουργία του. Χρησιμοποίησε έναν καθρέπτη διπλής όψης, ένα panel, controller board και διάφορα άλλα “ηλεκτρονικά μαραφέτια” και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Στη δεξιά πλευρά εμφανίζεται η ημερομηνία, η ώρα και ο καιρός, ενώ στα αριστερά φαίνεται η πρόγνωση για 24 ώρες και από κάτω τα τελευταία νέα. Οι λειτουργίες βασίζονται σε API’s του Android OS και τα δεδομένα έρχονται από το Associated Press και το Forecast, αλλά υπάρχει η προοπτική ενσωμάτωσης και άλλων πηγών.

Ο Braun δηλώνει ότι είναι απλά ένα πρωτότυπο και ότι θα συνεχίσει να εξελίσσει την ιδέα του σε επίπεδο software και hardware. Ποιος ξέρει, ίσως η Google αποφασίσει σύντομα να κυκλοφορήσει κάτι ανάλογο με κάθε επισημότητα.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Android, Concepts, Gadgets. Bookmark the permalink.
 • Δεν εχουν τι να κανουν τα λεφτα τους. Ειναι και αυτο μια μορφη καταρας

 • zer0rec0rd

  Σε λίγα χρόνια θα είναι νορμάλ και προσιτό αξεσουάρ για όλους. Εγώ θα το αγόραζα

 • Nassos K

  Που είναι η καινοτομία σε αυτό; Τα ταξί (όχι στην Ελλάδα βέβαια), το έχουν χρόνια.

 • midas

  Απορώ πως ζούσαμε μέχρι σήμερα χωρίς αυτό.

 • Dimitris Paparounis

  Όταν κυκλοφορήσει νούμερο 1 plugin θα είναι το youporn