Google Maps: Εκτιμήσεις απόδοσης φωτοβολταϊκών, ποιότητα ατμόσφαιρας και επίπεδα γύρης στις νέες λειτουργίες

Η Google συνεχίζει να ενισχύει την υπηρεσία Google Maps με νέες λειτουργίες που θα βοηθούν τον χρήστη να λαμβάνει εκτίμηση για την απόδοση των φωτοβολταϊκών στην περιοχή του, ανάλυση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, αλλά και τα επίπεδα της γύρης στην περιοχή για όσους υποφέρουν απο σχετικές αλλεργίες.

Η εταιρεία ενσωμάτωσε πρόσφατα το Solar API που λαμβάνει υπόψιν του το καιρικό μοτίβο στην εκάστοτε περιοχή και με την βοήθεια πανοραμικών λήψεων μπορεί να κατανοήσει το δυναμικό κάθε σκεπής στην εκάστοτε περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης θα μπορεί να έχει μια εικόνα για την απόδοση και να ακολουθήσει διαφορετικές μεθόδους για να την βελτιστοποίηση (π.χ. εγκατάσταση περισσότερων μονάδων, επιλογή άλλης γωνίας κλπ.).

google-maps-pollen-api.jpg

Νέα προσθήκη είναι και το Pollen API που εμφανίζει ανανεωμένες πληροφορείς για τις πιο κοινές μορφές αλλεργίας σε 65 χώρες του κόσμου λαμβάνοντας υπόψιν δεδομένα από τα μοτίβα του αέρα σε συνδυασμό με εξειδικευμένο αλγόριθμο μηχανικής μάθησης. Παρομοίως, το Air Quality API παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα αξιοποιώντας δεδομένα από διάφορες πηγές (π.χ. κυβερνητικούς σταθμούς παρακολούθησης και ανάλυσης, δορυφόρους κλπ.), ενώ εμφανίζει και τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές.

google-maps-air-quality-api.jpg

Το λανσάρισμα των νέων APIs στο Google Maps γίνεται σταδιακά, επομένως, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μήνες μέχρι να δούμε τις νέες λειτουργίες παντού.

[via]

Loading