Google και Motorola ετοιμάζουν το 'X phone' για να ανταγωνιστούν το iPhone (;)

Google Motorola Logo

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η Motorola εργάζεται πάνω σε ένα νέο smartphone με την κωδική ονομασία 'X phone' σε συνεργασία με την Google με σκοπό τον ανταγωνισμό με το iPhone της Apple. H Motorola, η οποία αποτελεί πλέον θυγατρική της Google μετά την εξαγορά ύψους $12.5 δις, φαίνεται ότι σχεδιάζει ένα smartphone με κορυφαία χαρακτηριστικά που θα ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό όταν κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2013.

Ωστόσο, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Google αντιμετωπίζει μερικές δυσκολίες με την κατασκευή της συσκευής και την αλυσίδα παραγωγής που έχουν οδηγήσει σε μερική αλλαγή των σχεδίων για το X phone. Ένα από αυτά για παράδειγμα ήταν η εύκαμπτη οθόνη αναφέρουν πηγές κοντά στο θέμα.

H Google έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο να αυξήσει την ποιότητα των συσκευών που προσφέρει η Motorola μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό τους. Συγκεκριμένα, η Motorola εργάζεται κυρίως σε δύο γραμμές προϊόντων: τη σειρά Droid σε συνεργασία με τη Verizon Wireless και το νέο X phone που αργότερα θα συμπληρωθεί και από ένα 'X tablet'.

Παρόλο που η WSJ διαθέτει σχετικά αξιόπιστες πηγές ενδέχεται το περιβόητο 'X phone' να είναι απλώς άλλο ένα smartphone της σειράς Nexus. Έχουμε δει συσκευές Nexus από Samsung, HTC και LG, οπότε μοιάζει λογικό να ακολουθήσει και η Motorola που ανήκει και επίσημα πλέον στην Google.

[via WSJ]

Loading