Google Music, επίσημη παρουσίαση της μουσικής υπηρεσίας! [Videos]

Google Music Mascot

Αρκετούς μήνες μετά τα εγκαίνια του Music Beta, η Google κατάφερε να κλείσει τις συμφωνίες που ήθελε με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες και παρουσίασε πριν από λίγη ώρα την δική της μουσική υπηρεσία Google Music!

Η υπηρεσία βγαίνει από τη beta έκδοση και έρχεται σε άμεση σύνδεση με το Android Market και το Google+, με το χρήστη να μπορεί να αγοράσει οποιοδήποτε τραγούδι θέλει πάντα σε ποιότητα 320Kbps, να ακούσει preview 90 δευτερολέπτων, ενώ με sharing του τραγουδιού που αγοράζει στο Google+, ο κάθε φίλος από τους Κύκλους μπορεί να το ακούσει δωρεάν για μία φορά!


Introducing Google Music by TechGear

Η αποθήκευση των τραγουδιών θα γίνεται σε cloud και ο χρήστης μπορεί να streamάρει τα τραγούδια σε όλες τις συσκευές του (smartphone, tablet, υπολογιστή, Google TV κλπ.) ακόμη και offline (επιλέγοντας τα albums/playlists που επιθυμεί), ενώ μπορεί να προσθέσει όλα τα τραγούδια από άλλες μουσικές υπηρεσίες (π.χ. iTunes) μαζί με τις playlists, τις βαθμολογίες και τις πληροφορίες που υπάρχουν, στο λογαριασμό του.

Να σημειώσουμε ότι είναι δυνατή η αποθήκευση 20.000 τραγουδιών δωρεάν, ενώ κάθε ημέρα θα είναι διαθέσιμο ένα δωρεάν τραγούδι για download (από το Magnifier) από την τεράστια βιβλιοθήκη της Google (περίπου 13 εκατ. κομμάτια), μετά και το κλείσιμο συμφωνιών με τις Sony Music, EMI, Universal και πολλές ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρίες. Σε αυτό προσθέστε και αποκλειστικές κυκλοφορίες από διάσημα συγκροτήματα όπως The Rolling Stones, Coldplay, Dave Matthews Band, Pearl Jam, Shakira, Busta Rhymes και Tiesto!

Σε ό,τι αφορά τους καλλιτέχνες, η εταιρία δημιούργησε το Artist Hub, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να φτιάξει τη δική του σελίδα με εφάπαξ πληρωμή $25 και να πουλά τα τραγούδια του στην τιμή που επιθυμεί, με την αναλογία κερδών να πηγαίνει 30/70 υπέρ του καλλιτέχνη.


Introducing the Google Music Artist Hub by TechGear

Εξάλλου, στο πλαίσιο της παρουσίασης η Google ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 200 εκατ. συσκευές Android στον κόσμο και κάθε ημέρα ενεργοποιούνται περισσότερες από 500.000 συσκευές!

Προς το παρόν δεν έχουμε πρόσβαση στην υπηρεσία Google Music (ούτε μέσα από το Android Market) και δυστυχώς δεν αναφέρθηκε στην παρουσίαση πότε θα ανοίξει και σε άλλες χώρες.

Loading