Google Science Fair 2013: Διεθνής διαγωνισμός για την αναζήτηση της επόμενης γενιάς επιστημόνων [Video]

Φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά ξεκίνησε ο online διαγωνισμός Google Science Fair, μέσω του οποίου η Google σε συνεργασία με τα CERN, LEGO Group, National Geographic και Scientific America αναζητούν την επόμενη γενιά επιστημόνων και μηχανικών.

Στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν τις ιδέες τους έφηβοι ηλικίας 13-18 ετών από όλο τον κόσμο σε 13 διαφορετικές γλώσσες και μέχρι τις 30 Απριλίου 2013.

Τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν οι 90 φιναλίστ (30 από Αμερική, 30 από Ασία, 30 από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), το Σεπτέμβριο θα επιλεγούν οι 15 από αυτούς για να αναδειχτούν αργότερα οι τρεις μεγάλοι νικητές ανά ηλικιακή ομάδα (13-14, 15-16, 17-18). Ένας από αυτούς θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού που περιλαμβάνει ένα 10ημερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος και υποτροφία αξίας $50.000.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε στο video που ακολουθεί ενώ τις αιτήσεις σας μπορείτε να υποβάλλετε εδώ. Θυμίζουμε ότι νικήτρια του περσινού διαγωνισμού αναδείχτηκε η 17χρονη Brittany Wenger η οποία ανέπτυξε ένα παγκόσμιο τεχνητό νευρωνικό cloud-based δίκτυο για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Loading