Google Science Fair 2012: Διεθνής επιστημονικός διαγωνισμός για εφήβους

Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά ξεκίνησε ο online επιστημονικός διαγωνισμός Google Science Fair, με χιλιάδες εφήβους ηλικίας 13-18 ετών από όλη την υφήλιο να υποβάλλουν τις ιδέες τους για κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει πρακτικά τις ζωές μιας ομάδας ανθρώπων ή μιας κοινωνίας.

Στην περσινή διοργάνωση καταγράφηκαν περισσότερες από 7.500 συμμετοχές από 90 διαφορετικές χώρες, ενώ ο φετινός διαγωνισμός αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση, αφού η Google ανακοίνωσε ότι θα γίνονται δεκτά όχι μόνο τα άγγλικα αλλά 13 διαφορετικές γλώσσες.

Όλες οι αιτήσεις θα περάσουν από κριτική επιτροπή διεθνών καταξιωμένων επιστημόνων που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα πεδίων όπως φυσική, βιολογία, χημεία και πληροφορική. Από τις συμμετοχές θα ξεχωρίσουν 90 φιναλίστ (30 από την Αμερική, 30 από την Ασία και 30 από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), οι οποίοι και θα διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία.

Οι τυχεροί νικητές θα κερδίουν υποτροφίες, εκπαιδευτικά ταξίδια στα νησιά Galapagos και επαγγελματικές προτάσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Μαρτίου· οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν το Μάιο και οι μεγάλοι νικητές στις 23 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες ή αν θέλετε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό δείτε εδώ.


Google Science Fair 2012 - Everyone has a question

Loading