Η Google ετοιμάζει open-source πρωτόκολλο τύπου AirPlay για συσκευές Android και όχι μόνο

Google Airplay Protocol

Έχουμε δει αρκετές προσπάθειες για λειτουργίες τύπου AirPlay (δυνατότητα αποστολής και αναπαραγωγής περιεχομένου μεταξύ των συσκευών της Apple), όπως τα πρωτόκολλα DLNA και (εσχάτως) Miracast, ωστόσο, η Google σκοπεύει να δημιουργήσει ένα δικό της open-source πρωτόκολλο που θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των χρηστών του οικοσυστήματος Android, αλλά συνολικά οποιονδήποτε συσκευών ανεξαρτήτα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν.

Η αποκάλυψη έγινε από την ιστοσελίδα GigaOM, η οποία ήρθε σε επαφή με τον Timbo Drayson, Product Manager της Google, με τον τελευταίο να επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία θέλει να πάει ένα βήμα μπροστά με μια ασύρματη λειτουργία που θα επιτρέψει την αποστολή περιεχομένου από συσκευές Android (smartphones/tablets) σε συμβατές τηλεοράσεις Google TV και το αντίστροφο.

Ο Drayson δεν αποκάλυψε συγκεκριμένη χρονική περίοδο λανσαρίσματος του νέου open-source πρωτόκολλου, αλλά με δεδομένες τις αντίστοιχες προσπάθειες των ανταγωνιστών της (βλ. Xbox SmartGlass, Nintendo TVii κλπ.) πιθανότατα θα δούμε αποτελέσματα σύντομα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον!

[via GigaOM]

Loading