Όσοι είστε από αυτούς που πραγματικά εκμεταλλεύονται όλες τις λειτουργίες  του smartphone ή του tablet τους, προφανώς θα γνωρίζετε ότι μέσω DLNA ή AirPlay (για iOS συσκευές) μπορείτε να streamάρετε ασύρματα περιεχόμενο μεταξύ συμβατών συσκευών (τηλεοράσεις, laptops, βιντεοπροβολείς, tablets, smartphones κλπ.).

Miracast

Αυτή η ασύρματη επικοινωνία θα γίνει ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη με το νέο πρωτόκολλο ασύρματης μετάδοσης Miracast, το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα από τη Wi-Fi Alliance, υποστηρίζεται από τεράστιες εταιρείες του χώρου (μεταξύ των οποίων LG, Sony, Samsung, Nvidia, Intel αλλά όχι από την Apple...) και αναμένεται ότι μέχρι το 2016 θα είναι συμβατές περισσότερες από 1.5 δισ. συσκευές!

Οι συμβατές με το πρωτόκολλο Miracast συσκευές θα δημιουργούν σύνδεση μέσω των κεραιών WiFi για να μεταφέρουν αρχεία ήχου ή videos από μία συσκευή σε άλλη, χωρίς να απαιτούνται καλώδια ή σύνδεση σε κάποιο υπάρχον δίκτυο WiFi, δηλαδή η σύνδεση θα γίνεται άμεσα μεταξύ των συσκευών (smartphones, set-top boxes, τηλεοράσεις, tablets κλπ.) σε πραγματικό χρόνο, ανεξάρτητα ποιος είναι ο κατασκευαστής της συσκευής.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτες Miracast συσκευές στον κόσμο είναι τα Samsung Galaxy S III και LG Optimus G, ενώ όποια εταιρεία επιθυμεί μπορεί να αιτηθεί για να λάβει την πιστοποίηση στις συσκευές της!

[PR]

Advertisements