HarmonyOS Next: Πρώτη ματιά στο νέο Android-free λειτουργικό σύστημα

Το HarmonyOS Next πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην τελική του έκδοση, καθώς η Huawei δημοσίευσε ένα πρώτο εισαγωγικό βίντεο που αναδεικνύει μερικές από τις αλλαγές στη γλώσσα σχεδιασμού του UI. Η εταιρεία προσπαθεί να ξεφύγει από τον μονότονο flat σχεδιασμό και να προσθέσει ξανά διαστατικότητα με έννοιες όπως "Spatial", "Vivid Color" και “Immersive".

Με το HarmonyOS Next θα σταματήσει η υποστήριξη του Android στην Κίνα, οπότε οι εγχώριοι προγραμματιστές είναι απασχολημένοι με τη μεταφορά των εφαρμογών τους στη νέα πλατφόρμα, η οποία διαθέτει το δικό της UI toolkit και compiler, τα οποία η Huawei ισχυρίζεται ότι παράγουν πιο αποδοτικές εφαρμογές. Ήδη σχεδόν οι μισές από τις 200 δημοφιλέστερες εφαρμογές στην Κίνα έχουν μεταφερθεί στο νέο Android-free λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Η νέα πλατφόρμα έχει την υποστήριξη μεγάλων κινεζικών εταιρειών όπως η Qihoo 360, η China UnionPay (το Cloud Quick Pass θα ενεργοποιηθεί σύντομα στην πλατφόρμα), η Xiaohongshu (δημιουργός του αποκαλούμενου "κινεζικού Instagram"), η Amap (χαρτογράφηση, πλοήγηση), η Tongcheng Travel (η οποία ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε το διαφανές νέο θέμα για το UI) και άλλες.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το HarmonyOS θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το Android στις διεθνείς αγορές.

Loading