Πόσο “έξυπνη” είναι σήμερα η Τεχνητή Νοημοσύνη; [Video]

artificial-intelligence

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI) είναι ο κλάδος της πληροφορικής που ασχολείται με την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως είναι η μάθηση, ή προσαρμοστικότητα, η κατανόηση από τα συμφραζόμενα και η εξαγωγή συμπερασμάτων.

Πόσο έξυπνος μπορεί να είναι σήμερα όμως ένας υπολογιστής; Έχουμε δημιουργήσει μηχανήματα που είναι όντως έξυπνα ή απλά συμπεριφέρονται με έξυπνο τρόπο; Την απάντηση δίνει ο Luciano Floridi, καθηγητής Φιλοσοφίας και Ηθικής των Πληροφοριών του University of Oxford, στο video που ακολουθεί:

This entry was posted in Misc, Science, Technology. Bookmark the permalink.
 • Nio

  Ρε techgear επειδή κάποιοι δεν ξέρουν καλά αγγλικά και κάποιοι άλλοι (σαν εμένα ) βαριούνται να βλέπουν ολοοοοοο το βίντεο δίνε μια μικρή σύνοψη απο κατω τι λέει μέσα ο τυπας

 • Stathis Noukos

  Ρε μαν αν δεν εχεις υπομομνη να δεις 6 λεπτα βιντεο μην ζητας απο τον αλλον να κατσει να γραψει 20 λεπτα το τι παιζει.

  Σε γενικες γραμμες υπεραπλουστευει την ενοια τησ τεχνητης νοημωσυνης, εξηγοντας τις υποδομες στις οποιες βασιζεται η Τ.Ν. Γενικα η τεχνητη νοημοσυνη ειναι κατι που εμεις εχουμε δημιουργησει, ενας υπολογιστης δεν ειναι εξυπνος, μπορει να συμπεριφερεται εξυπνα γιατι καποιος το εχει προγραματισει εξυπνα. Επισης αναφερει σε γεννικες γραμμες τα ειδη των agents. Για περεταιρω πληροφοριες γοογλαρε στα ελληνικα θα βρεις παμπολα αποτελεσματα.

 • Nio

  Ρε Μαν ο άλλος ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για αυτό αν θέλει να προσελκύσει όλους τους αναγνώστες ακομα και αυτούς που δεν ξέρουν αγγλικά η ακομα και τους τεμπέληδες πρέπει να το γράψει

 • Stathis Noukos

  Τον πληρωνεις ? Σου πεταει banners? Πως ακριβως πληρωνεται ρε μαν?

 • Nio

  O αρθογράφος δηλαδή δεν πληρώνεται απο το site; Αυτός δεν μπορεί να γράψει απο κάτι απο το βίντεο τι λέει ό τυπας. Για την ψυχή της μάνας του δουλεύει στο site δεν ξερά …..

 • Nikos_S

  Πληρώνεται δεν πληρώνεται πρέπει να το κάνει σωστά ή να μην το κάνει καθόλου. Υπάρχουν αυτοί που:

  1) προτιμούν να διαβάσουν 2 αράδες με το συμπέρασμα και να μην σπαταλήσουν 6 λεπτά. Ξέρω 6 λεπτά δεν είναι τίποτα, αλλά όσες πιο πολλές φορές τα έχεις σπαταλήσει και όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είσαι ή λιγότερο ελεύθερο χρόνο έχεις τόσο περισσότερο τα εκτιμάς ή δεν τα σπαταλάς.

  2) δεν ξέρουν αρκετά καλά αγγλικά.

  3) απλά βαριούνται να δουν το βίντεο αλλά όχι να διαβάσουν την είδηση.

  Και αν για την 3η περίπτωση μπορείς να πεις κάτι για την 1η και ειδικά την 2η δεν μπορείς να πεις τίποτα.

  Τελος ρε μαν ο αλλος θα κάτσει να γραψει 20 λεπτά αλλά αυτή είναι η δουλειά του αφού αρθογραφεί. Και αυτοί που θα γλυτώσουν τα 6 λεπτά είναι ΟΛΟΙ οι αναγνώστες που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν/μπορούν να το δουν. Κάνε τώρα την σούμα. Τι είναι προτιμότερο να ξοδευτεί. 20 λεπτά ενός ανθρώπου ή 6 λεπτά*(ποσοστό αναγνωστών που δεν μπορεί/επιθυμεί να το δει)*(αριθμός αναγνωστών).