Πως η τουαλέτα άλλαξε τον κόσμο και θεωρείται από τα σημαντικότερα ιατρικά επιτεύγματα [Video]

Δύο από τα κορυφαία εκπαιδευτικά κανάλια, το PBS Digital Studios και το It’s Okay To Be Smart, συνεργάζονται μαζί με το Bill and Melina Gates Foundation για να τονίσουν την τεράστια σημασία της…τουαλέτας στην βελτίωση της υγείας και της ποιότητας της ζωής μας. Ακόμη και σήμερα, όμως, στην εποχή του Internet, των smartphones και των επικείμενων ταξιδιών στο Διάστημα, 1 στους 3 ανθρώπους δεν έχει πρόσβαση σε τουαλέτα!

Στο video που ακολουθεί (μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους), θα δείτε μια ιστορική αναδρομή για την εξέλιξη της τουαλέτας και πως…μύριζε ο κόσμος μέχρι το 1840, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που δεν περνάνε από το μυαλό μας (π.χ. κάθε χρόνο πεθαίνουν 500.000 παιδιά από δυσεντερία, απώλεια $260 δισ. ετησίως λόγω ελλείψεων).

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Health, Internet, Misc. Bookmark the permalink.
 • meligalas

  Αυτο που δεν μας λέει ειναι πόσα προβλήματα εχει δημιουργησει η συγχρονη τουαλέτα. Το να κάθεσαι για να αφοδεύσης ειναι λάθος. Και δημιουργεί πολλα προβλήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους η μη σωστη στάση, οπως ατελής αφόδευση που με την σειρά της φέρνει δυσκοιλιότητα που με την σειρά της φέρνει αλλα προβλήματα οπως τοξικότητα.

 • BIG_AL

  https://youtu.be/IL2YRDzpTL4 Boow..woooshshshshshsh!! ;-D

 • μπορμποτσελια

  Και τι πρεπει να κανουμε? Να τρεχουμε? Αν δεν κατσεισ πωσ γιατρε μου?

 • Η ψυχραιμια σωνεται..

  Αυτα δεν τα λενε επι τουτου!
  Για να παθαινει ο κοσμος οτι παθαινει,
  προσεξε ομως οχι ολος ο κοσμος….!

  Εν τω μεταξυ με ενα σκαμνι κατω απο τα ποδια το γλυτωνεις,,,