Huawei: Έρχονται περισσότερες από 5000 native εφαρμογές για το HarmonyOS

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος HarmonyOS, ο Πρόεδρος του τμήματος Device Cloud της Huawei ανακοίνωσε ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος HarmonyOS NEXT μπαίνει στο δεύτερο στάδιο ανάπτυξης. Μέχρι το τέλος του 2024, η εταιρεία αναμένει ότι θα προστεθούν τουλάχιστον 5.000 native εφαρμογές κατάστημα εφαρμογών του HarmonyOS, που υπενθυμίζουμε ότι θα κόψει οριστικά τους δεσμούς με το Android στην Κίνα.

Η Huawei σκοπεύει, επίσης, να συνεργαστεί με περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς και με εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να εκπαιδεύει περισσότερους από 100.000 προγραμματιστές κάθε μήνα για να ενισχύσει το οικοσύστημα εφαρμογών HarmonyOS.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Huawei ελπίζει να ξεπεράσει τις 500.000 native εφαρμογές για το HarmonyOS στο κοντινό μέλλον. Για λόγους σύγκρισης να αναφέρουμε ότι το App Store της Apple έφτασε τις 1,78 εκατομμύρια εφαρμογές το 2022, οπότε το κατάστημα εφαρμογών της Huawei έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει.

Το HarmonyOS NEXT θα φέρει μαζί του ένα νέο περιβάλλον χρήσης και τα δικά του toolkits, SDK και compiler. Είναι η πρώτη έκδοση του HarmonyOS που δεν έχει πια καμία σχέση με το Android, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας.

[via]

Loading