Η AI εφαρμογή ειδήσεων Artifact πέρασε στα χέρια της Yahoo

Η Artifact είχε ανακοινώσει πριν από περίπου δύο μήνες ότι θα έκλεινε την ιδιαίτερη εφαρμογή ειδήσεων με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη. Θεωρήθηκε ότι αυτό θα ήταν το τέλος του τελευταίου εγχειρήματος των συνιδρυτών του Instagram, Kevin Systrom και Mike Krieger, αλλά αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Με μια δήλωση στην ιστοσελίδα του Artifact, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή και η τεχνολογία που την υποστηρίζει έχουν πλέον εξαγοραστεί από τη Yahoo. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι "παρότι το Artifact δεν θα λειτουργεί πλέον ως αυτόνομη εφαρμογή ή ιστοσελίδα, η ιδιόκτητη τεχνολογία εξατομίκευσης με AI και άλλα χαρακτηριστικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα ενσωματωθούν σε όλη τη Yahoo, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας Yahoo News, μέσα στους επόμενους μήνες".

Έχουμε ήδη ανακοινώσει την απόφασή μας να τερματίσουμε τη λειτουργία της εφαρμογής Artifact. Ίσως παρατηρήσατε ότι διατηρήσαμε τη βασική δυνατότητα ανάγνωσης ειδήσεων λίγο περισσότερο από το προγραμματισμένο - μέχρι τις 2 Απριλίου. Παρότι το Artifact δεν θα λειτουργεί πλέον ως αυτόνομη εφαρμογή ή ιστοσελίδα, η ιδιόκτητη τεχνολογία εξατομίκευσης με AI και άλλα χαρακτηριστικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα ενσωματωθούν σε όλη τη Yahoo, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας Yahoo News, μέσα στους επόμενους μήνες Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία που έχει δημιουργήσει η Artifact θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο με το μέγεθος του δικτύου Yahoo News, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση των ειδήσεων και των πληροφοριών στις ΗΠΑ το 2023.

Η Yahoo, ασφαλώς, προέβη και σε επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς, λέγοντας ότι η υποκείμενη τεχνολογία της θα βοηθήσει στην ενίσχυση του Yahoo News και ότι η επένδυση "προωθεί τη δέσμευση της Yahoo να προσφέρει αξιόπιστες ειδήσεις και πληροφορίες σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και επιταχύνει το όραμά μας να προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία για την ανακάλυψη ειδήσεων και πληροφοριών σε όλες τις πλατφόρμες".

Η Kat Downs Mulder, SVP και Γενική Διευθύντρια του Yahoo News, ανέφερε σε δήλωσή της ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της Artifact στο Yahoo News και ενδεχομένως σε άλλα προϊόντα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

Η Yahoo ήταν από τις πρώτες που συνδύασαν την ανθρώπινη και την αλγοριθμική επιμέλεια των ειδήσεων. Έκτοτε, το τοπίο της μηχανικής μάθησης και της εξατομίκευσης έχει αλλάξει δραματικά και η Artifact έχει καινοτομήσει με την καλύτερη δυνατή τεχνολογία για να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη συγκυρία. Το Artifact έχει γίνει ένα αγαπημένο προϊόν και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή την τεχνολογία και να προωθήσουμε την αποστολή μας να γίνουμε ο αξιόπιστος οδηγός ψηφιακών πληροφοριών και ο καλύτερος επιμελητής που συνδέει τους ανθρώπους με το περιεχόμενο που έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτούς.

Ο Kevin Systrom, CEO και συνιδρυτής της Artifact, επισημαίνει ότι, ενώ οι χρήστες λάτρεψαν την Artifact, η Yahoo θα φέρει την κλίμακα που απαιτείται για να συνεχίσει την τεχνολογία της.

Δημιουργήσαμε μια διαισθητική εμπειρία προϊόντος που αρέσει στους χρήστες και έχει την ευκαιρία να ωφελήσει εκατομμύρια ανθρώπους. Η Yahoo διαθέτει την κλίμακα για να βοηθήσει το προϊόν να πετύχει αυτό που οραματιστήκαμε, διατηρώντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η σύνδεση των ανθρώπων με τις αξιόπιστες πηγές ειδήσεων και πληροφοριών είναι τόσο σημαντική όσο ποτέ άλλοτε. Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας επέτρεψε να προσφέρουμε στους χρήστες μια καλύτερη εμπειρία ανακάλυψης σπουδαίου περιεχομένου που τους ενδιαφέρει. Η Yahoo αναγνωρίζει αυτή την ευκαιρία και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα δούμε αυτό που έχουμε δημιουργήσει να ζει μέσω του Yahoo News.

Η Yahoo αναφέρει ότι ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger "θα συνεργαστούν με τη Yahoo με συμβουλευτική ιδιότητα κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης", αλλά οι δύο δεν θα παραμείνουν στη Yahoo με μακροπρόθεσμες θέσεις. Επίσης, η εφαρμογή Artifact έχει ήδη αποσυρθεί από το App Store της Apple και το Play Store της Google, οπότε βρισκόμαστε επίσημα σε μια νέα εποχή του Artifact ή τουλάχιστον της υποκείμενης τεχνολογίας του.

[Yahoo]

Loading