Artifact: Η νέα εφαρμογή ειδήσεων από τους δημιουργούς του Instagram

Πριν από περίπου 12 χρόνια, οι Kevin Systrom και Mike Krieger έφεραν στον κοινό μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές όλων των εποχών, το Instagram, αποδεικνύοντας ότι υπήρχε τρόπος να πετύχει ένα κοινωνικό δίκτυο βασιζόμενο αποκλειστικά στην Φωτογραφία. Στα χρόνια που ακολούθησαν και αφότου πέρασε στα χέρια της τότε Facebook, το Instagram εξελίχθηκε δραματικά, αλλά δεν παύει η ιδέα να ανήκει στο δίδυμο που μάλιστα αποχώρησε από την…παρέα του Zuckerberg λόγω ριζικών διαφωνιών με την πολιτική της εταιρείας.

Αν και έχουν ήδη γράψει μια τεράστια επιτυχία στο βιογραφικό τους και έχουν γεμίσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με χρήματα για…100 ζωές, οι δύο δημιουργοί ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις με σκοπό να φέρουν την επανάσταση σε έναν διαφορετικό τομέα, αυτόν της ενημέρωσης. Η νέα εφαρμογή τους ονομάζεται Artifact και είναι πλέον διαθέσιμη για όλους τους χρήστες συσκευών Android ή iOS, μετά από περίπου 1 μήνα δοκιμαστικής λειτουργίας.

artifact-2.jpg

Το Artifact χαρακτηρίζεται ως ένα news feed που παρέχει προσωποποιημένη πληροφόρηση στον χρήστη με την βοήθεια αλγορίθμου Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ μελλοντικά σκοπεύουν να ενσωματώσουν στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης για να συζητάς - σχολιάζεις τις ειδήσεις με τους φίλους σου. Ανοίγοντας για πρώτη φορά την εφαρμογή μπορείς να επιλέξεις έως 10 τομείς που σε ενδιαφέρουν (π.χ. αθλητικά, πολιτική, lifestyle κλπ.) και στην πορεία ο αλγόριθμος θα εκπαιδευτεί από τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς με τις ειδήσεις για να σου σερβίρει περιεχόμενο όσο πιο κοντά στα πραγματικά ενδιαφέροντα σου.

Οι Systrom και Krieger υπόσχονται ότι η όλη λειτουργία του Artifact θα βελτιώνεται δραματικά όσο εκπαιδεύεται ο αλγόριθμος συνολικά από την δραστηριότητα των χρηστών και δεσμεύονται πως θα παρουσιάζονται μόνο ειδήσεις υψηλής ποιότητας από έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές. Αυτό, βέβαια, το έχουν υποσχεθεί πολλοί στο παρελθόν χωρίς να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό…

Όπως και να ‘χει, αν θέλετε να δοκιμάσετε το Artifact μπορείτε να το κατεβάσετε από τα παρακάτω links.

Artifact - [Google Play Store Link]

Artifact - [App Store Link]

Loading