Η Apple απολύει 614 εργαζόμενους, πιθανότατα από το project του Apple Car

Η Apple προχωρά σε νέες απολύσεις, καθώς ενημέρωσε σχετικά 614 υπαλλήλους που εργάζονται στην Καλιφόρνια. Η ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνει πως οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν για την απόλυσή τους στις 28 Μαρτίου και ότι θα τερματιστεί η σύμβασή τους στις 27 Μαΐου.

Αν και η Apple δεν διευκρίνισε ακριβώς ποιοι πρόκειται να χάσουν τις δουλειές τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όσοι εργάζονται στο πρόγραμμα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων να είναι αυτοί που απολύονται. Τον Φεβρουάριο είχε αναφερθεί ότι η Apple τερμάτιζε το project του Apple Car και ότι πολλοί από τους 2.000 εργαζόμενους θα μεταφέρονταν στον τομέα ανάπτυξης της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Απ' ό,τι φαίνεται, δεν ισχύει αυτό για όλους.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους πιστεύεται ότι οι απολύσεις επηρεάζουν όσους εργάζονται στο πρόγραμμα αυτοκινήτων είναι επειδή η ανακοίνωση δεν αναφέρεται στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Cupertino, αλλά σε μικρότερα περιφερειακά γραφεία, τα οποία πιθανότατα εργάζονται σε μυστικά projects, όπως για παράδειγμα το project των αυτοκινούμενων αυτοκινήτων. Άλλωστε, κάποιες από τις θέσεις εργασίας που περικόπηκαν συμπεριλαμβάνουν διευθυντές μηχανουργείου, μηχανικούς hardware και μηχανικούς σχεδιασμού προϊόντων.

Το CNBC αναφέρει ότι επικοινώνησε με την Apple, αλλά η εταιρεία απάντησε μόνο για να πει ότι δεν σχολιάζει την κατάσταση. Δεδομένων των συμφωνιών εμπιστευτικότητας υπό τις οποίες πιθανότατα θα τελούν όσοι εργάστηκαν στο project του αυτοκινήτου, μάλλον δεν θα λάβουμε ποτέ επιβεβαίωση ότι οι απολυμένοι εργάζονταν όντως σε αυτό.

[via]

Loading