Η Meta εξηγεί πως θα λειτουργεί η κρυπτογράφηση του WhatsApp με άλλες υπηρεσίες

Καθώς οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τους ψηφιακούς gatekeepers είναι πλέον σε ισχύ, η Meta ενημερώνει το κοινό για το πώς το WhatsApp και το Messenger θα προσφέρουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE), ενώ παράλληλα θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Digital Markets Act (DMA) για συνομιλίες τρίτων.

Το DMA απαιτεί ότι η Meta "πρέπει να είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τη διαλειτουργικότητα με άλλες υπηρεσίες εντός τριών μηνών από τη λήψη του αιτήματος", αλλά σύμφωνα με την ανάρτηση στο blog, η πραγματική ενεργοποίηση για δημόσια χρήση θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από αυτό. Οι απαιτήσεις επιτάσσουν επίσης την υποστήριξη μόνο για συνομιλίες ένας προς έναν και ανταλλαγή αρχείων όπως εικόνες, βίντεο ή φωνητικά μηνύματα "κατά το πρώτο έτος" της ισχύος του νέου κανονισμού, προτού επεκταθούν με την πάροδο του χρόνου για να συμπεριληφθούν οι ομαδικές συνομιλίες και κλήσεις.

Η Meta αναφέρει ότι οι third-party πάροχοι θα πρέπει να υπογράψουν μια συμφωνία για τη διαλειτουργικότητα με το Messenger και το WhatsApp προτού η εταιρεία συνεργαστεί μαζί τους για την υλοποίησή της. Η εταιρεία ζητά από τους άλλους παρόχους να χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Signal του WhatsApp για κρυπτογράφηση, αλλά λέει ότι θα δεχτεί και άλλους αν διαπιστώσει ότι πληρούν τα ίδια πρότυπα ασφαλείας.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι οι end-to-end κρυπτογραφημένες συνομιλίες θα είναι ασφαλείς κατά τη μεταφορά, είτε ο άλλος πάροχος χρησιμοποιεί το Signal είτε όχι. Ωστόσο, η Meta δεν εγγυάται ότι οι εφαρμογές που λαμβάνουν τις συνομιλίες των χρηστών του WhatsApp και του Messenger δεν θα πραγματοποιούν οτιδήποτε κακόβουλο.

[Meta]

Loading