Η Microsoft, η AI και οι τηλεφωνικές απάτες

Η Microsoft εισάγει Τεχνητή Νοημοσύνη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών για να βοηθήσει στην προστασία των χρηστών από τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τις απάτες. Όπως ανακοινώθηκε στο MWC 2024, το Azure Operator Call Protection είναι πλέον διαθέσιμο σε έκδοση public preview. Το AI εργαλείο δεν απαιτεί λήψη ή εγκατάσταση και παρέχει endpoint προστασία απευθείας μέσω του δικτύου.

Το Azure Operator Call Protection χρησιμοποιεί ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων σε πραγματικό χρόνο για να προσδιορίσει αν το περιεχόμενο είναι ύποπτο και στη συνέχεια ειδοποιεί τον χρήστη αν κινδυνεύει να πέσει θύμα απάτης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η BT Group δοκιμάζει το προϊόν για να βοηθήσει στην προστασία των πελατών της, ιδίως εκείνων που είναι πιο ευάλωτοι σε απάτες.

Οι τηλεφωνικές απάτες κοστίζουν σε επιχειρήσεις και ιδιώτες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, με την FTC να εκτιμά ότι το συνολικό κόστος τέτοιων κλήσεων στις ΗΠΑ ανήλθε σε 850 εκατομμύρια δολάρια μόνο το 2023. Οι κλήσεις spam και scam αναμένεται να γίνουν συχνότερες ενόψει πολλών σημαντικών εκλογών σε όλο τον κόσμο, με πρόσφατο παράδειγμα μια απομίμηση του προέδρου Biden, που έλεγε στους ψηφοφόρους του New Hampshire να μην ψηφίσουν στις πολιτειακές εκλογές.

Ορισμένες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και κοινωνικών μέσων ενημέρωσης υπέγραψαν πρόσφατα μια εθελοντική συμφωνία για τον εντοπισμό, την επισήμανση και την καταπολέμηση των ψεύτικων κλήσεων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολιτική παρέμβαση ή για παραπλάνηση των ψηφοφόρων.

[Microsoft]

Loading