Η Netflix εξηγεί γιατί δεν θα έχει native εφαρμογή για το Apple Vision Pro

Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε ότι αρκετές δημοφιλείς υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες ως native εφαρμογές για το Apple Vision Pro, όπως για παράδειγμα τα Netflix, Spotify και YouTube. Ειδικά για την περίπτωση του Netflix, ο CEO της εταιρείας, Greg Peters, έδωσε σχετικές εξηγήσεις σε συνέντευξη που παρέθεσε στην ιστοσελίδα Stratechery.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να βεβαιωθούμε ότι δεν επενδύουμε σε μέρη που δεν αποδίδουν πραγματικά, και θα έλεγα ότι θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με το Vision Pro. Ασφαλώς, συζητάμε πάντα με την Apple για να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση, αλλά αυτή τη στιγμή, η συσκευή είναι τόσο χαμηλής κλίμακας που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τους περισσότερους χρήστες.

Τι θα γινόταν αν η Apple ήταν σε θέση να κάνει κάτι με το Vision Pro που θα άλλαζε την κατεύθυνση της Netflix; Ο Peters εξήγησε ότι στην περίπτωση που «απογειωθεί» το headset της Apple, τότε θα κινηθούν πολύ, πολύ γρήγορα για να προσφέρουν στους χρήστες τη native εμπειρία χρήσης της πλατφόρμας.

Επομένως, παρόλο που η Netflix δεν θα διαθέτει native εφαρμογή για το Apple Vision Pro στο ξεκίνημα, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει ταχύτατα στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεν αξίζει τον χρόνο, τα χρήματα και την προσπάθεια για τη Netflix να αναπτύξει μια εφαρμογή για το visionOS, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι προπαραγγελίες για το spatial computer υπολογίζεται ότι έφτασαν τα 180.000 τεμάχια κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο που άνοιξαν οι προπαραγγελίες. Οι αναλυτές, πάντως, εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του έτους το Apple Vision Pro θα ξεπεράσει το 1.5 εκατομμύριο πωλήσεις.

Η απουσία εφαρμογών των Netflix και YouTube δεν σημαίνει ότι όσοι πληρώσουν τα $3.499+ για το Apple Vision Pro δεν μπορούν να παρακολουθήσουν streaming video από τις δημοφιλείς υπηρεσίες. Απλά σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Safari browser του Vision Pro και να βλέπουν το περιεχόμενό τους από τις επίσημες ιστοσελίδες τους.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα Disney+, Amazon Prime Video και Paramount+ θα έχουν native εφαρμογή στο επίσημο λανσάρισμα του Apple Vision Pro στις 2 Φεβρουαρίου.

Loading