Apple Vision Pro: Νέο video - οδηγός χρήσης, τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές

Η Apple έχει ξεκινήσει να δέχεται προπαραγγελίες για τον πρώτο της «spatial computer», το Vision Pro headset, το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά των ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου. 

Οι τιμές του Apple Vision Pro ορίστηκαν στα $3499 (έκδοση 256GB), $3699 (έκδοση 512GB) και $3899 (έκδοση 1TB). Στο κουτί περιλαμβάνονται το headset, μια ζώνη dual loop, ένα κάλυμμα, η μπαταρία, ένα ελαφρύ μαξιλάρι στήριξης, ένα πανί καθαρισμού, ένα καλώδιο φόρτισης USB-C και ένας φορτιστής. 

Το Apple Vision Pro τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή M2 με 8-core CPU και 10-core GPU, μια 16-core Neural Engine και 16GB unified μνήμης. Το ειδικό R1 chip εξασφαλίζει latency 12ms και 256GB/s bandwidth για τη μνήμη.

Οι οθόνες υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης 90Hz, 96Hz και 100Hz, με αναπαραγωγή βίντεο στα 24fps και 30fps. Τα micro OLED πάνελ καλύπτουν το 92% της χρωματικής γκάμας DCI-P3 και ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί το πρωτόκολλο AirPlay για να προβάλλει την εικόνα του Vision Pro σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει το AirPlay.

Ακόμη, το Αpple Vision Pro διαθέτει δύο κύριες κάμερες υψηλής ανάλυσης, έξι κάμερες καταγραφής που είναι στραμμένες προς τα έξω, τέσσερις κάμερες παρακολούθησης των ματιών, έναν σαρωτή LiDAR, τέσσερις μονάδες αδρανειακής μέτρησης, έναν αισθητήρα τρεμοπαίγματος και έναν αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος. Επιπλέον, διαθέτει βιομετρικές λειτουργίες που εξαρτώνται από την ίριδα, έξι μικρόφωνα, Spatial Audio, ενώ διαθέτει κεραίες Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.3.

Η αυτονομία αγγίζει τις 2.5 ώρες για παρακολούθηση video ή για 2 ώρες γενικής χρήσης, ζυγίζει 600-650gr και η ξεχωριστή μπαταρία επιπλέον 353gr.

Το νέο 10λεπτο video που δημοσίευσε η Apple μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα του φιλόδοξου headset.

Loading