'IBM 5 in 5': 5 Καινοτομίες που θα αλλάξουν τον κόσμο μας την επόμενη πενταετία [Video]

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος (όγδοη συνεχής χρονιά) η IBM δημοσιεύει τις τεχνολογικές προβλέψεις της για την επόμενη πενταετία οι οποίες αφορούν καινοτομίες που αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, δουλεύουμε και αλληλεπιδρούμε.

ibm5in5list

Όλες οι καινοτομίες που συμπεριλαμβάνονται στη φετινή '5 in 5' λίστα της IBM επικεντρώνονται στην καλύτερη αναγνώριση των αναγκών του χρήστη από τον υπολογιστή μέσα από τη γνωριμία και την ανάλυση όλων των στοιχείων που τον ενδιαφέρουν.

classroom

 

Η πρώτη καινοτομία που περιγράφει η IBM είναι η αντικατάσταση των παραδοσιακων διαλέξεων στην τάξη οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως του επιπέδου τους, με ένα πρόγραμμα σπουδών εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις επιδόσεις του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

ibm5in5list-4

 

Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και στα -φυσικά- καταστήματα τα οποία μέσω cloud-based συστημάτων θα συγκεντρώνουν δημογραφικά στοιχεία και άλλες πληροφορίες για τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών προκειμένου να τους καθοδηγούν καλύτερα σε αυτό που χρειάζονται.

ibm5in5list-2

Ακόμα και το σύστημα υγείας θα προσαρμόζεται στον κάθε ασθενή ξεχωριστά προσφέροντας του πιο εξατομικευμένες θεραπείες βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο.

ibm5in5list-1

Συνεχίζοντας, η IBM περιγράφει έναν διαδικτυακό φύλακα άγγελο ο οποίος θα μας συντροφεύει σε κάθε ιντερνετική μας δραστηριότητα, θα καταγράφει τις συνήθειες μας και θα επεμβαίνει κάθε φορά που παρατηρεί μια ασυνήθιστη συμπεριφορά (πιθανότατα από κάποιον τρίτο).

ibm5in5list-5

Τέλος, μέσω των social media και των mobile τηλεπικοινωνιών οι πολίτες μιας πόλης θα επιτρέπουν στους αρμόδιους φορείς να ενημερώνονται για τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους έτσι ώστε οι τελευταίοι να προσπαθούν να τα καταστήσουν πραγματικότητα.

 

Loading