Η IBM αναπτύσσει υπολογιστικό σύστημα που θα σκέφτεται όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος [Video]

brain

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελεί μια από τις πιο πολύπλοκες δομές του Σύμπαντος, ωστόσο κάτι τέτοιο δε δείχνει να πτοεί την IBM, η οποία αυτή τη στιγμή ασχολείται την ανάπτυξη ενός νέου σύνθετου υπολογιστικού συστήματος το οποίο θα σκέφτεται παρόμοια με αυτόν.

Το 2011 σε συνεργασία με το πρόγραμμα SyNAPSE της DARPA, η IBM ανέπτυξε ένα νευροσυναπτικό τσιπ για την προσομοίωση των βασικών λειτουργιών του ανθρώπινου εγκεφάλου και πράγματι με τη βοήθεια του δεύτερου ταχύτερου υπερυπολογιστή στον κόσμο κατόρθωσε να προσομοιώσει 530 δισεκατομμύρια νευρώνες.

Τώρα η αποστολή της εταιρείας προχωρά ένα βήμα παραπέρα με  τη δημιουργία ενός ολόκληρου οικοσυστήματος λογισμικού που θα μπορεί να υποστηρίξει συστήματα “cognitive computing” για πιο φυσική αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο. Το οικοσύστημα θα περιλαμβάνει έναν ειδικό multi-threaded εξομοιωτή λογισμικού, ένα νευρωνικό μοντέλο που θα μπορεί να φέρει εις πέρας υπολογισμούς εγκεφαλικού τύπου και μια βιβλιοθήκη προγραμμάτων για την αποθήκευση corelets.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο video που ακολουθεί:

[via]

This entry was posted in IBM. Bookmark the permalink.
 • antonis petropoulos

  η τεχνητη νοημοσυνη βρισκεται ακομη δεκαετιες μακρυα

 • ο χριστός

  ρε πετρόπουλε, κάνεις ποστ και σε άλλα site εκτός από το news247? Πώς προλαβαίνεις?

 • antonis petropoulos

  εσυ θα πρεπε να ξερεις.. αφου εισαι ο υιος του θεου !!!! λολ

  αρα παντογνωστης !!

 • Αγης

  Πετροπουλε σε παραπεμπο στο Google and the world Brain ντοκυμαντερ που θα σε κανει να συνειδητοποιησεις οτι ειμαστε πιο κοντα απ οτι νομιζεις…