Intel CEO: Λάθος της Nokia, εμείς θα επιλέγαμε Android, αναζητάμε νέο συνεργάτη για το MeeGo!

Aργά η γρήγορα θα ερχόταν και η απάντηση της Intel στην "προδοσία" της Nokia, κάτι που έγινε διά στόματος Paul Otellini. Ο CEO της Intel μίλησε για το θέμα στο περιθώριο της MWC 2011 και τόνισε ότι η Nokia πήρε τη λάθος απόφαση επιλέγοντας το Windows Phone 7 αντί του Android OS.

"Δε θα έπαιρνα μια τέτοια απόφαση, εάν ήμουν στη θέση του (Nokia CEO Stephen Elop) πιθανότατα θα επέλεγα το Android. Φυσικά το MeeGo OS θα μπορούσε να είναι η πιο στρατηγική επιλογή, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δε μπορούν να το αντέξουν οικονομικά"

Σύμφωνα με τον Otellini, οι Microsoft και Google προσέφεραν πάρα πολλά χρήματα στη Nokia για να τη δελεάσουν, με την πρώτη να το καταφέρνει, αν και μόλις κυκλοφόρησαν οι φήμες "δωροδοκίας" υπήρξε άμεση διάψευση από τους ιθύνοντες.

Τέλος, ο Otellini παραδέχτηκε ότι η συμφωνία Nokia-Microsoft είναι μεγάλο πλήγμα για την εταιρία, αλλά εξέφρασε και την πεποίθηση του ότι θα βρουν άλλο συνεργάτη για την εξέλιξη του MeeGo. Μάλιστα, στηρίζει την άποψη του στο γεγονός ότι οι πάροχοι αναζητούν μία τρίτη εναλλακτική open-source πλατφόρμα.

[πηγή Reuters]
Loading