Windows Phone 7 Event: Μια σύντομη περίληψη της παρουσίασης!

Αφού ηρεμήσαμε λίγο, είναι ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε μια περίληψη της σημερινής παρουσίασης του Windows Phone 7, η οποία έγινε στη Νέα Υόρκη από τον Steve Ballmer.

Κατά την προσφιλή τακτική του CEO της Microsoft, η ομιλία του έγινε με αρκετό ενθουσιασμό σχετικά με τις διαφορές που έχει το λειτουργικό σύστημα της εταιρίας από τα άλλα ανταγωνιστικά της αγοράς. Εστίασε την προσοχή σε δύο κύρια σημεία, ότι είναι δηλαδή υπέροχα ευχάριστο και υπέροχα προσωπικό, με έμφαση στην πολυμορφία και την εξατομίκευση που προσφέρει στις εταιρίες που το υιοθετούν, χωρίς να χάνεται η αξιοπιστία του (όπως συμβαίνει με το Android OS).

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος και CEO της AT&T Mobility and Consumer Markets, Ralph De La Vega, και εξήγγειλε διάφορες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία των δύο εταιριών, ενώ ανακοίνωσε και τρία νέα smartphones των Samsung και HTC που θα αποτελέσουν ακρογωνιαίους λίθους της AT&T.

Σειρά πήρε ο Joe Belfiore, ένα από τα σημαντικότερα μέλη της ομάδας WP7, ο οποίος παρουσίασε τις κυριότερες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος. Συνολικά η εμπειρία βασίζεται γύρω από τα Hubs, όπου βρίσκονται οργανωμένες οι διάφορες λειτουργίες της συσκευής, ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιούνται. Ο ίδιος έκανε επίδειξη αυτών των hubs εστιάζοντας στα social networks και τις δυνατότητες του συστήματος σχετικά με τη διασκέδαση, δείχνοντας πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί ο καθένας να διαμορφώσει τη συσκευή του για να τη χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του. Στο παράδειγμα του, χρησιμοποίησε την κάμερα, τράβηξε μια φωτογραφία και την μοιράστηκε μέσω του αντίστοιχου Hub μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Έπειτα, πήραμε μια γέυση του Messaging Hub. Μπαίνοντας σε διάφορους φακέλους του Exchange, άνοιξε ένα συνημμένο αρχείο και το επεξεργάστηκε με τις εφαρμογές Office της συσκευής, οι οποίες υποσχέθηκε ότι είναι οι πιο αξιόπιστες και ισχυρές της αγοράς. Ακόμη, έγραψε πολύ γρήγορα ένα μήνυμα και χρησιμοποίησε επάνω του τα εργαλεία διόρθωσης που προσφέρει το WP7.

Το εργαλείο αναζήτησης τροφοδοτείται φυσικά από τη μηχανή αναζήτησης Microsoft Bing και θα βοηθά τον χρήστη να βρεί αυτό που θέλει, αντί απλά να παραθέτει λίστες αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, πραγματοποίησε μια αναζήτηση για Ταιλανδέζικο φαγητό και αυτόματα η μηχανή υπέθεσε ότι ψάχνει για κάποιο εστιατόριο. Η φωνητική αναζήτηση χρησιμοποιεί επίσης την υπηρεσία cloud της Microsoft, το οποίο σημαίνει ότι εάν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή δε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες της.

Πάμε τώρα στο People Hub. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις επαφές που έχετε αποθηκευμένες στη συσκευή, και φυσικά περιλαμβάνει ενσωματωμένες εφαρμογές συγχρονισμένες με τα Facebook, Twitter κ.ά. social networks, ενώ μπορείτε με ευκολία να καλέσετε ή να στείλετε μήνυμα, καθώς και να δείτε φωτογραφίες ή άλλες σχετικές πληροφορίες.

Στο Pictures Hub εμφανίζονται οι φωτογραφίες από τη συσκευή, αλλά και από τα συγχρονισμένα social networks ή από τον υπολογιστή του χρήστη.

Το Office Hub είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο MS Office και τις νέες δυνατότητες του. Παρέχει τις λειτουργίες OneNote και Sharepoint, με απευθείας συγχρονισμό με τον υπολογιστή σας.

Το Music Hub βασίζεται στο περιβάλλον του Zune. Όλα τα τραγούδια και video που έχετε αποθηκευμένα στη συσκευή σας ταξινομούνται με ευκολία, ενώ διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές για YouTube και online streaming από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Παρουσιάστηκε και το Zune Pass, το οποίο ακόμα αναμένουμε στη χώρα μας.

Στο Games Hub υπάρχει πλήρης συγχρονισμός με το προφίλ του χρήστη στην υπηρεσία Xbox Live, με δυνατότητα επεξεργασίας και διαμόρφωσης μέσω της συσκευής. Προφανώς, θα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια του Xbox 360, αλλά και αποκλειστικά παιχνίδια WP7, ενώ ο Belfiore ανακοίνωσε ότι η EA θα είναι ένας από τους συνεργάτες της Microsoft για αυτόν τον τομέα. Το πρώτο παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει είναι το The Sims.

Από ένα τέτοιο λειτουργικό σύστημα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι παντώς είδους εφαρμογές από τρίτους, και παρουσιάστηκαν οι αντίστοιχες των eBay και iMDB. Η απόδοση τους ήταν ικανοποιητική και αναμένεται ότι θα υπάρχουν διαθέσιμες 2000 εφαρμογές με την έναρξη κυκλοφορίας των συσκευών WP7.

Η παρουσίαση του Belfiore έκλεισε με μία ανακοίνωση ότι το πρώτο update του Windows Phone 7 θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011, και θα φέρει τη λειτουργία copy & paste.

Στο τέλος, ο Steve Ballmer επέστρεψε στη σκηνή παρουσιάζοντας video με τους συνεργάτες της Microsoft, και τόνισε για άλλη μια φορά την αισιοδοξία του για το Windows Phone 7!

Loading