Οι θρυλικοί Kiss μένουν «ζωντανοί για πάντα» χάριν στην Τεχνολογία

Σειρά της θρυλικής μπάντας των Kiss να αξιοποιήσει την Τεχνολογία με σκοπό να παραμείνει «ζωντανή για πάντα». Το συγκρότημα ολοκλήρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο την παγκόσμια περιοδεία του με αφορμή τα 50 χρόνια του στα μουσικά δρώμενα του πλανήτη, με μια διπλή συναυλία στο Madison Square Garden.

Αφότου οι Gene Simmons, Eric Singer, Tommy Thayer και Paul Stanley έπαιξαν τις νότες του τελευταίου τραγουδιού, ξαφνικά εμφανίστηκαν στα video walls του γηπέδου τα ψηφιακά avatars τους που πραγματοποίησαν ένα ψηφιακό encore για τους θεατές με το τραγούδι God Gave Rock And Roll To You.

Η μετατροπή των 4 μελών των Kiss σε ψηφιακά avatars έγινε από το Industrial Light & Magic Visual Effects Studio του George Lucas με τη χρήση τεχνολογίας motion capture και εξελιγμένους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης που μιμούνται σε εξαιρετικό επίπεδο τις κινήσεις και τη συνολική παρουσία τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, καθώς είχαν προηγηθεί οι συναυλίες ABBA Voyage στο Λονδίνο με χρήση της ίδιας τεχνολογίας, όπου οι φίλοι των ABBA απόλαυσαν τις επιτυχίες του συγκροτήματος μέσα από τα ψηφιακά αντίγραφα τους. Η ψηφιακή παράσταση των Kiss υλοποιήθηκε, μάλιστα, από την Pophouse Entertainment όπου συνιδρυτής είναι ο Bjorn Ulvaeus (μέλος των ABBA).

Στην περίπτωση των Kiss, πάντως, το σκεπτικό δεν ήταν να δημιουργηθούν πιστά αντίγραφα των μελών, αλλά μια υπερηρωϊκή φανταστική μορφή τους που ομολογουμένως ταιριάζει περισσότερο στην πομπώδη ιδιοσυγκρασία του συγκροτήματος.

Ήδη το project ABBA Voyage αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιτυχημένο (και κερδοφόρο) και οι Kiss δεν κρύβουν ότι ευελπιστούν σε παρόμοια επιτυχία, με την ελπίδα η μπάντα και τα τραγούδια τους να μείνουν ζωντανά για πολλές δεκαετίες ακόμα.

Ο Paul Stanley δήλωσε σχετικά:

Είναι συναρπαστικό για εμάς να κάνουμε το επόμενο βήμα και να δούμε τους Kiss να απαθανατίζονται. Θέλω να πω, περάσαμε 50 χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Και δουλεύοντας με την ILM και την Pophouse, μοιραζόμαστε όλοι αυτό το όραμα να πάμε τους Kiss σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο πέρα από το να είμαστε απλά ένα μουσικό συγκρότημα. Και πάντα θεωρούσαμε τους εαυτούς μας κάτι περισσότερο από ένα απλό μουσικό συγκρότημα.

Από την πλευρά του, ο Gene Simmons, συμπλήρωσε:

Μπορούμε να μείνουμε για πάντα νέοι και για πάντα εμβληματικοί, φτάνοντας σε μέρη που δεν είχαμε ονειρευτεί ποτέ πριν. Η τεχνολογία θα κάνει τον Paul να πηδήξει πιο ψηλά από ό,τι έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν.

Πιθανότατα θα δούμε και άλλους καλλιτέχνες - δεινόσαυρους να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο…

[via]

Loading