Lenovo ThinkPad X1: Νέο "αρθρωτό" tablet, νέο YOGA με οθόνη OLED και νέο Carbon laptop [CES 2016]

thinkpad_x1_yoga_story

Τηρώντας την παράδοση, η Lenovo προχωρά στις επίσημες ανακοινώσεις των νέων προϊόντων της προτού ξεκινήσει η CES 2016. Θα κάνουμε την αρχή με τη σειρά Lenovo ThinkPad X1, η οποία περιλαμβάνει ένα Windows 10 tablet που δέχεται έξτρα modules ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, νέα έκδοση του Carbon laptop και νέο Yoga με οθόνη OLED.

Το Lenovo ThinkPad X1 Tablet ξεχωρίζει ως το πρώτο "modular tablet", καθώς ο χρήστης μπορεί να αγοράσει ξεχωριστά και να συνδέσει επάνω του το "Productivity module" για να κερδίσει 5 ώρες αυτονομία (δηλαδή συνολικά 15 ώρες) ή το "Presenter module" που προσθέτει υποδοχή HDMI και pico-projector ή το "3D Imaging module" για την προσθήκη κάμερας Intel RealSense.

thinkpad-x1-carbon_01

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει το αποσπώμενο πληκτρολόγιο για να το χρησιμοποιεί σαν laptop με συνολικό βάρος μόλις 1.1kg, ενώ διαθέτει και κεραία LTE-Advanced. Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός ότι η πλάτη μπορεί να αφαιρεθεί για εύκολο σέρβις ή αντικατάσταση μπαταρίας, SSD κλπ. Θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο σε τιμή $899.

Σε ό,τι αφορά το ThinkPad X1 Yoga, η νέα έκδοση έρχεται με επανασχεδιασμένες αρθρώσεις έτσι ώστε να υποστηρίζουν την λεπτότερη και ελαφρύτερη κατασκευή του. Ο σχεδιασμός είναι πλέον μικρότερος, αλλά εξακολουθεί να παρέχει τις λειτουργίες ανάρτησης και κλειδώματος, ενώ διαθέτει αφαιρούμενο πληκτρολόγιο με αδιάβροχες δυνατότητες. Στα αξιοσημείωτα η οθόνη τεχνολογίας OLED με υποστήριξη γραφίδας, η οποία αποθηκεύεται και φορτίζεται εντός της κατασκευής. Θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιανουάριο σε τιμή $1449.

Κλείνοντας, να αναφερθούμε στο Lenovo ThinkPad X1 Carbon, το οποίο έρχεται με ακόμη ελαφρύτερη κατασκευή από το περυσινό μοντέλο, με επεξεργαστές Intel Skylake, επιλογή για οθόνη Full HD ή QHD, επιλογή για κεραία LTE-Advanced, υποστήριξη μνήμης RAM έως 16GB και ανθεκτικότητα σε θερμοκρασίες -20°C έως 60°C! Θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο σε τιμή $1299.

[PR]

Loading