LG V30: Πρωτόγνωρες καινοτομίες για τον ήχο σε smartphone με το νέο 32-bit Quad DAC

[Δ.Τ.]

Η επερχόμενη σειρά V της LG αναμένεται να προσφέρει προηγμένες λειτουργίες ήχου που συναντώνται για πρώτη φορά σε ένα smartphone, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να απολαύσει μια εξαιρετική ακουστική εμπειρία, την οποία μάλιστα μπορεί εύκολα να τροποποιήσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Έμπειροι κατασκευαστές του κλάδου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν το LG V30, που αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το πώς η συνεργασία κορυφαίων ειδικών του χώρου μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία της πιο κατάλληλης κινητής συσκευής για τους λάτρεις του καλού ήχου.

Εξελίσσοντας τους ψηφιακούς μετατροπείς ήχου υψηλής ευκρίνειας του προκατόχου του, το LG V30 διαθέτει αναβαθμισμένο 32-bit Hi-Fi Quad DAC που ενσωματώνει SABRE ES9218P της ESS Technology. Επιπλέον, το Hi-Fi Quad DAC της LG παρουσιάζει δύο νέα χαρακτηριστικά: Φίλτρα υψηλής ευκρίνειας, προεπιλογές ρυθμίσεων ήχου. Ενώ το αρχικό Hi-Fi Quad DAC επικεντρωνόταν στην απόδοση πεντακάθαρου ήχου, ο οποίος ερχόταν όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ζωντανή απόδοση ελαχιστοποιώντας την παραμόρφωση και το στατικό θόρυβο, το αναβαθμισμένο Hi-Fi Quad DAC προσφέρει περισσότερες επιλογές μορφοποίησης.

Τα ψηφιακά φίλτρα, που συνήθως είναι διαθέσιμα μόνο σε ακριβά συστήματα ήχου, μειώνουν το pre- και post-ringing με ειδικά φίλτρα που μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Για την ανάπτυξη των ρυθμίσεων προεπιλογών ήχου (sound presets), οι μηχανικοί της LG μελέτησαν τα χαρακτηριστικά των τόνων που είναι περισσότερο δημοφιλείς κι έτσι εντόπισαν τον καλύτερο συνδυασμό ήχων που οδήγησε στη δημιουργία τεσσάρων βασικών προγραμμάτων στις ρυθμίσεις: “enhanced”, “detailed”, “live” και “bass”. Ακόμα και με απλό εξοπλισμό, οι χρήστες του LG V30 μπορούν να απολαύσουν απαράμιλλη ποιότητα ήχου που πλησιάζει αυτή που προσφέρει ένα καλό ζευγάρι ακουστικών.

Το Hi-Fi Quad DAC δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ρυθμίσει ξεχωριστά το αριστερό και δεξί κανάλι ήχου, εξισορροπώντας σε τέτοια λεπτομέρεια τον ήχο που θα πιστέψει κανείς ότι βρίσκεται σε συναυλιακό χώρο. Επιπλέον, η LG κατάφερε να μειώσει τα επίπεδα παραμόρφωσης μόλις στο 0.0002%. Όσο χαμηλότερη είναι η απώλεια πληροφοριών κατά τη μετατροπή δεδομένων από ψηφιακή σε αναλογική μορφή, τόσο πιο καθαρός είναι ο ήχος που δημιουργείται. Συν τοις άλλοις, τα audio paths στο V30 είναι πιο μεγάλα από ποτέ, ούτως ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί μεγάλα αρχεία ήχου, υψηλής ποιότητας, χωρίς κανένα κόλλημα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το LG V30 ενσωματώνει επίσης τεχνολογία της εταιρείας MQA, η οποία διευκολύνει το audio streaming σε υψηλή ευκρίνεια, την επόμενη μεγάλη τάση στο άκουσμα μουσικής από κινητό. Έτσι συνδυάζει τον εξαιρετικό Quad DAC με την τεχνολογία MQA για μια συγκλονιστική εμπειρία ήχου που θα συναρπάσει. Με το LG V30, οι φίλοι της μουσικής μπορούν πλέον να έχουν ήχο υψηλής ευκρίνειας, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν τεράστια αρχεία, ή να καταναλώσουν μεγάλο όγκο δεδομένων για να απολαύσουν μουσική στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Επιπλέον, το HD Audio Recorder που διαθέτει το LG V30 έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα το ακουστικό του τηλεφώνου και ως μικρόφωνο (Receiver-as-a-Mic ή RAM). Το RAM μπορεί να ηχογραφήσει ήχους με ακρίβεια, κι έτσι το LG V30 μπορεί να καταγράψει ευρεία γκάμα δυναμικού ήχου, από ένα ψίθυρο μέχρι μια καταιγίδα, χωρίς καμία παραμόρφωση.

Όπως δήλωσε ο Juno Cho, Πρόεδρος της LG Electronics Mobile Communications,

"Με το V30, όλοι εμείς στην LG και οι συνεργάτες μας ανεβάζουμε τον πήχη όσον αφορά στον ήχο στα smartphone, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια συναρπαστική ακουστική εμπειρία που μπορεί να παραμετροποιηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Ο συνδυασμός προηγμένης τεχνολογίας ήχου υψηλής ευκρίνειας και εξαιρετικής απόδοσης εικόνας που προσφέρει η οθόνη OLED FullVision, καθιστά το LG V30 ένα πραγματικό εργαλείο πολυμέσων"

Για τη δημιουργία του V30, η LG συνεργάστηκε στενά για ακόμα μια φορά με την B&O PLAY. Η εταιρεία βελτίωσε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του V30, εξισορροπώντας τη συνολική εμπειρία ήχου και προσθέτοντας το δικό της μοναδικό στίγμα: ένα ζευγάρι υψηλής ποιότητας ακουστικών B&O PLAY που συνοδεύει το LG V30 για να απολαμβάνεις με στυλ ατέλειωτες ώρες εξαιρετικού, πλούσιου ήχου.

Ο John Mollanger, CEO της B&O PLAY, σχολίασε,

"Όσοι θεωρούν ότι το άκουσμα μουσικής είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας, αναμένουν από τα ακουστικά τους το ίδιο επίπεδο ποιότητας και ακουστικής εμπειρίας, όπως ακριβώς θα την απολάμβαναν από την κινητή τους συσκευή. Για το λόγο αυτό, είμαστε ενθουσιασμένοι που κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας συνεργασίας μας με την LG μας δίνεται η δυνατότητα να ικανοποιούμε από κοινού τις ανάγκες των φίλων της μουσικής παγκοσμίως"

Loading