LG V30: Αποκαλυπτήρια για το UX 6.0+, η δευτερεύουσα οθόνη έγινε πλέον Floating Bar

Συνεχίζονται οι επίσημες αποκαλύψεις για το LG V30 και αυτή τη φορά η εταιρεία περνά στο περιβάλλον χρήστης UX 6.0+ της συσκευής που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 31 Αυγούστου. Όπως τονίζει αρχικά, το νέο περιβάλλον χρήσης έχει βελτιστοποιηθεί για να λειτουργεί καλύτερα με την οθόνη OLED FullVision (18:9) και την διπλή κάμερα, έτσι ώστε ο χρήστης να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές τους στο μέγιστο.

Ξεκινώντας από το Graphy, πρόκειται για ένα menu προσβάσιμο από το Manual Mode της κάμερας, όπου ο χρήστης θα βρίσκει μια μεγάλη γκαλερί από λήψεις που έχουν πραγματοποιήσει επαγγελματίες με διαφορετικό στυλ και θα έχει τη δυνατότητα είτε να τις κατεβάσει, είτε να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις τους (white balance, ISO, aperture, shutter speed κλπ.) απευθείας στη δική του λήψη. Ακόμη, στην κάμερα θα βρει πολλά shooting modes (auto, grid shot, snap shot, match shot), λειτουργία δημιουργίας GIF και την επιλογή Create Movie για δημιουργία video με συνένωση φωτογραφιών ή/και videos που μπορεί να επεξεργαστεί στο ενσωματωμένο Quick Video Editor.

Άλλη σημαντική λειτουργία του UX 6.0+ είναι το Floating Bar, η εξέλιξη της Second Screen του LG V20. Η ημι-διαφανής μπάρα αιωρείται επάνω στην οθόνη και προσφέρει άμεση πρόσβαση στις πιο συνηθισμένες λειτουργίες, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να την εξαφανίσεις εντελώς από την οθόνη όταν δεν την χρειάζεσαι. Αν απενεργοποιηθεί η Floating Bar, τότε η Always-On Display αποκτά ακόμη περισσότερες λειτουργίες, εμφανίζοντας ότι μόνο το ρολόι, αλλά και τα quick tools ή το music player.

Επιπλέον, η LG αναφέρει ότι το LG V30 θα διαθέτει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου (Face Recognition) για ξεκλείδωμα με τη βοήθεια της εμπρόσθιας κάμερας, ακόμη και όταν η οθόνη του smartphone είναι κλειστή. Επίσης, δεν χρειάζεται να πατήσεις πρώτα το power button για να "ξυπνήσει" η συσκευή. Από την άλλη, η λειτουργία αναγνώρισης φωνής (Voice Recognition) χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό της φωνής του χρήστη με αυτόματα keywords έτσι ώστε να ξεκλειδώνει η συσκευή χωρίς να πατήσεις κάποιο κουμπί ή να σύρεις την οθόνη. Η λειτουργία αυτή υποστηρίζεται από την τεχνολογία Aqstic UI της Qualcomm και είναι μόνιμα ενεργοποιημένη χωρίς να καταναλώνει σημαντικό ποσοστό της μπαταρίας.

Τέλος, η LG τονίζει ότι το UX 6.0+ θα προσφέρει μια πλήρως εξατομικευμένη εμπειρία. Η λειτουργία απτικής ανάδρασης θα μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα με διάφορους συνδυασμούς δονήσεων που θα ταιριάζουν ανάλογα στο ringtone της συσκευής.

[LG]

Loading