Με επεξεργαστή Exynos τα Galaxy Z Flip6 και Galaxy Z Fold6;

Το Samsung Galaxy Z Flip5 που κυκλοφόρησε πέρυσι χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen2, ωστόσο, ο διάδοχός του - το Galaxy Z Flip6 - ενδέχεται να έρθει με επεξεργαστή Exynos. Αυτό πιστεύει ο γνωστός leakster Revegnus, ο οποίος θεωρεί πως η Samsung θα επιλέξει το Exynos 2400 SoC για τα φετινά foldables με σκοπό να μειώσει το κόστος της κατασκευής τους (και ενδεχομένως της τιμής πώλησης).

Η Samsung έχει ξοδέψει περισσότερα για την αγορά επεξεργαστών από άλλους κατασκευαστές (δηλαδή τις Qualcomm και MediaTek), με αποτέλεσμα να αποστείλει μόλις 13 εκατομμύρια smartphonesμε Exynos κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2023. Αυτό συνεπάγεται μείωση της τάξεως του 48% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αλλά και 44% λιγότερα έσοδα από τα chipset Exynos.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα SamMobile, η Samsung δαπάνησε 8,87 δισεκατομμύρια δολάρια για chipsets το 2023, μια αύξηση 3,1% σε σχέση με το ποσό που πλήρωσε το 2022. Μέρος αυτής της διαφοράς οφείλεται στην αύξηση των τιμών των chipsets κατά 30%. Χρησιμοποιώντας τους δικούς της επεξεργαστές Exynos σε περισσότερες συσκευές το 2024, η Samsung πιστεύει ότι μπορεί να μειώσει το κόστος της. Σχεδιάζει επίσης να επενδύσει περισσότερα για να καταστήσει τα Exynos chipsets της πιο ανταγωνιστικά, αυξάνοντας τις επιδόσεις και την ενεργειακή απόδοση τους.

Η εταιρεία έχει ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση με το Exynos 2400 που τροφοδοτεί τις ναυαρχίδες Galaxy S24 και Galaxy S24+ σε όλες τις αγορές εκτός από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν χρησιμοποιήσει τελικά τα Exynos chipsets στα foldables, το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχουν εκδόσεις τους με επεξεργαστή Qualcomm για κάποιες αγορές, μιας και οι δύο εταιρείες δεσμεύονται από πολυετή συνεργασία.

[via]

Loading