Το αυτο-οδηγούμενο όχημα της Mercedes δείχνει το μέλλον της οδήγησης στην CES 2015 [Video]

mercedes-concept_1

Η Mercedes-Benz πειραματίζεται εδώ και αρκετά χρόνια με τις νέες τεχνολογίες για να δημιουργήσει τα δικά της αυτο-οδηγούμενα οχήματα (βλ. S-Class 2020, Future Truck 2025). Στο πλαίσιο της CES 2015 παρουσίασε το νέο της concept, την Mercedes F 015 Luxury in Motion, με ηλεκτροκινητήρα που χρησιμοποιεί καύσιμο υδρογόνο, ενσωματωμένες οθόνες στο ταμπλό και περιμετρικά στην καμπίνα, αλλά και ιδιαίτερο σύστημα καθισμάτων που μπορούν να τοποθετηθούν και να μετακινηθούν ανάλογα με την επιθυμία των επιβατών.

“Η Mercedes F 015 Luxury in Motion ενσαρκώνει το όραμα της Mercedes-Benz για έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα. Μέχρι το 2030 οι πόλεις που θα φιλοξενούν περισσότερους από 10 εκατ. κατοίκους θα αυξηθούν στις 40. Η πιο σημαντική πολυτέλεια του 21ου αιώνα είναι να έχεις λίγο ιδιωτικό χώρο και χρόνο, κάτι που θα μπορέσουν να προσφέρουν τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της εταιρείας μας”

Δείτε και ένα εντυπωσιακό video:

[Daimler]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Auto, Technology and tagged . Bookmark the permalink.
 • μτσος

  Πολυ μακρινο και πολυ ακριβο!παντως οι ελληνες μονο για αυτοματα αυτοκινητα ειναι!!

 • Alexander Tsatalas

  ΟΡΓΟΥΕΛ….

 • Manos

  Στην ελλαδάρα δε θα καταφέρει να κάνει ούτε 100μ χωρίς να τρακάρει ή να κολλήσει το pc του από αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες. π.χ. θα έχει πράσινο και θα περνάνε αυτοκίνητα από την αντίθετη κατεύθυνση.

 • Mastouromenos

  Όχι ρε παιδιά όχι. Δεν θα ξαναδούμε δηλαδή ποτέ ξανά παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στις διαβάσεις, προσπεράσεις με διπλή γραμμή και ανθρώπους να περνάν με βαθύ πορτοκαλί;

 • Κατερίνα

  Είναι το αγαπημένο μου. Τόσο ωραίο αλλά πόσο μακρινό από τις αγορές!
  Σαν την Ελλάδα…