Mercedes-Benz Future Truck 2025: Η αυτόνομη νταλίκα της Daimler [Video]

mercedes-self-driving-truck-640x420

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η Google πειραματίζεται πολύ σοβαρά με τα αυτοκινούμενα (χωρίς οδηγό) οχήματα και είναι πολύ πιθανό ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα τα δούμε σε ορισμένους δρόμους πολύ προηγμένων (τεχνολογικά) χωρών. Ωστόσο, η πρόταση της Daimler (Mercedes-Benz) για αυτοκινούμενα φορτηγά-νταλίκες είναι ίσως χρησιμότερη αν ποτέ γίνει πραγματικότητα.

Η εταιρεία παρουσίασε το Future Truck 2025, το οποίο θα προσφέρει στους οδηγούς τη δυνατότητα να αφήνουν το τιμόνι για να ξεκουραστούν, να φάνε, να τηλεφωνήσουν, να καπνίσουν με την ησυχία τους κλπ. χωρίς να διακόπτουν την πορεία τους. Το φορτηγό θα κινείται αυτόνομα, ενώ χάριν σε ειδικούς αισθητήρες και στερεοσκοπικές κάμερες θα αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του για να παραμένει στη λωρίδα, να διατηρεί την ταχύτητα, να ελέγχει αν υπάρχουν οχήματα σε κοντινή απόσταση, αν υπάρχουν έργα κ.ά.

Είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις και νομικά προβλήματα για την ολοκλήρωση και εκτέλεση ενός τέτοιου project, επομένως, θα περιμένουμε αρκετά χρόνια ακόμα για να το δούμε στην πράξη.

Για την ώρα, μένουμε στο video της Daimler:

[via]

Loading