Microsoft Bing: Ριζική ανανέωση και έντονη ενσωμάτωση των social networks στα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Microsoft θέλει να μπει για τα καλά στο μάτι της Google και σταδιακά θα λανσάρει αρκετές νέες λειτουργίες στη μηχανή αναζήτησης Bing, ρίχνοντας μεγάλο βάρος στη ροή πληροφορίας από το Facebook και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, και αλλάζοντας ριζικά την εμφάνιση.

New Bing

Το "νέο Bing" θα αποτελείται τρεις στήλες όταν πραγματοποιείται αναζήτηση. Η αριστερή (και πλατύτερη απ' όλες) περιλαμβάνει τα παραδοσιακά αποτελέσματα αναζήτησης, η μεσαία θα εμφανίζει απευθείας σχετικές πληροφορίες (χάρτες, βαθμολογίες ξενοδοχείων, κριτική εστιατορίων κλπ.), ενώ η δεξιά θα εμφανίζει αποτελέσματα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή είναι και το πιο ενδιαφέρον σημείο του νέου Bing. Οι χρήστες θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους φίλους τους από το Facebook απευθείας από τη μηχανή αναζήτησης, και να βλέπουν μια λίστα από αυτούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Ακόμη, θα μπορούν να αφήνουν σχόλια στο Facebook και να "καρφιτσώνουν" αναζητήσεις του Bing στο Timeline τους.

Επιπλέον, η κοινωνική μπάρα θα εμφανίζει προτάσεις από "ειδικούς" με γνώση επάνω σε συγκεκριμένα θέματα, ανάλογα με τα posts που έχουν δημοσιεύσει σε Facebook, Twitter, Foursquare, Quora, LinkedIn, Blogger και Google+. Τέλος, στο κάτω μισό της μπάρας θα υπάρχει μια συνεχής ροή ειδήσεων από φίλους που έχουν μοιραστεί κάτι από το Bing.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Microsoft ετοιμάζεται για μια σκληρή μάχη ενάντια στη Google σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των social networks για την παροχή αποτελεσμάτων αναζήτησης, κάτι που έχει ξεκινήσει δυναμικά η δεύτερη με το Search Plus Your World για την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης ανάλογα με τα +1s των επαφών του χρήστη στο Google+.

Βέβαια, η Microsoft έχει το πλεονέκτημα της στενής συνεργασίας με τη Facebook, αλλά προνόησε να συμπεριλάβει στην "κοινωνική αναζήτηση" όλα τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, ενώ η Google δέχεται σκληρή κριτική για την επιθετική προώθηση του Google+ σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της. Το τελικό αποτέλεσμα θα το δούμε σε λίγες ημέρες, όταν θα αρχίσει το λανσάρισμα της νέας εμφάνισης.

[via TechSpot]

Loading