Η Microsoft κερδίζει περίπου $2 δισ. ανά έτος από τις πωλήσεις συσκευών με Android OS!

steve-Ballmer-laugh

Πριν από περίπου 2 χρόνια σας είχαμε ενημερώσει για πρώτη φορά ότι παρά τον άμεσο ανταγωνισμό, η Microsoft κερδίζει “χοντρό” χρήμα από το Android OS, χάριν στις συμφωνίες που έχει κλείσει με διάφορους κατασκευαστές για την χρησιμοποίηση δικών της πατεντών.

Σύμφωνα με το Business Insider, υπολογίζεται ότι το κέρδος αυτό πλησιάζει τα $2 δισ. ανά έτος (!), με δεδομένο ότι η Microsoft κερδίζει καθαρά $5-10 ανά συσκευή Android που πωλείται στην αγορά. Μάλιστα, αυτό το ποσό βοηθά να αντιμετωπίζει με σχετική άνεση την μέχρι τώρα χασούρα από άλλα τμήματα της εταιρείας (κυρίως Skype, Xbox και Windows Phone OS).

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνιδρυτής της εταιρείας, Paul Allen, πιστεύει ότι η Microsoft πρέπει να διαχωρίσει εντελώς το τμήμα του Xbox και της μηχανής αναζήτησης Bing από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της, για να επικεντρωθεί ξανά σε καθαρά επαγγελματικές συνεργασίες (business to business) με έμφαση σε cloud υπηρεσίες και λογισμικό.

Όποια και αν είναι τελικά η εξέλιξη, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Microsoft έχει καλό μαξιλαράκι ασφαλείας για ενδεχόμενες αποτυχίες και ίσως είναι η μόνη από τις εταιρείες-κολοσσούς που μπορεί να κάνει υπομονή (δηλαδή να ανεχτεί ζημιές) για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να ελέγξει αν ένα προϊόν έχει μέλλον ή όχι.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Android, Microsoft. Bookmark the permalink.
  • Savvas Arapoglou

    Ειναι γνωστο οτι τσαμπα “σκοτωνονται” οι θιασωτες απανταχων συσκευων και εταιρειων διοτι απο την πιτουλα του ενος τρωει και ο αλλος και τουμπαλιν.

  • ubuntupanther

    Η πιο αηδιαστική εταιρεία είναι η Microsoft και τέτοιες ειδήσεις σε κάνουν να θες να μποϋκοταρεις άγρια τα ‘προϊόντα’ της. H ιστορία με τις πατέντες λογισμικού πρέπει επιτέλους να σταματήσει κάποια στιγμή…

  • Filippos

    Κερδίζει ακόμα και απο τους “Κινέζους” ή μόνο απο τις μεγάλες και γνωστές εταιρίες (Samsung, htc, LG, Sony κλπ)?