Η Microsoft κερδίζει περίπου $2 δισ. ανά έτος από τις πωλήσεις συσκευών με Android OS!

steve-Ballmer-laugh

Πριν από περίπου 2 χρόνια σας είχαμε ενημερώσει για πρώτη φορά ότι παρά τον άμεσο ανταγωνισμό, η Microsoft κερδίζει "χοντρό" χρήμα από το Android OS, χάριν στις συμφωνίες που έχει κλείσει με διάφορους κατασκευαστές για την χρησιμοποίηση δικών της πατεντών.

Σύμφωνα με το Business Insider, υπολογίζεται ότι το κέρδος αυτό πλησιάζει τα $2 δισ. ανά έτος (!), με δεδομένο ότι η Microsoft κερδίζει καθαρά $5-10 ανά συσκευή Android που πωλείται στην αγορά. Μάλιστα, αυτό το ποσό βοηθά να αντιμετωπίζει με σχετική άνεση την μέχρι τώρα χασούρα από άλλα τμήματα της εταιρείας (κυρίως Skype, Xbox και Windows Phone OS).

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνιδρυτής της εταιρείας, Paul Allen, πιστεύει ότι η Microsoft πρέπει να διαχωρίσει εντελώς το τμήμα του Xbox και της μηχανής αναζήτησης Bing από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της, για να επικεντρωθεί ξανά σε καθαρά επαγγελματικές συνεργασίες (business to business) με έμφαση σε cloud υπηρεσίες και λογισμικό.

Όποια και αν είναι τελικά η εξέλιξη, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Microsoft έχει καλό μαξιλαράκι ασφαλείας για ενδεχόμενες αποτυχίες και ίσως είναι η μόνη από τις εταιρείες-κολοσσούς που μπορεί να κάνει υπομονή (δηλαδή να ανεχτεί ζημιές) για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να ελέγξει αν ένα προϊόν έχει μέλλον ή όχι.

Loading