Η Microsoft δελέαζει τους developers με $100/εφαρμογή για Windows 8/Windows Phone 8

Microsoft Money

Οι μέτριες πωλήσεις των Windows Phone 8 smartphones και το μουδιασμένο ξεκίνημα του Windows 8 οδηγούν τη Microsoft να αναζητήσει νέους τρόπους για να κινήσει το ενδιαφέρον των χρηστών. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να γεμίσει τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών με περιεχόμενο που δε θα συναντούν σε καμία άλλη πλατφόρμα, κάτι που φιλοδοξεί να επιτύχει δελεάζοντας τους developers να ασχοληθούν με τα Windows 8/Windows Phone 8.

Το "τυράκι" είναι να τους προσφέρει χρήματα προτού καν πραγματοποιηθεί έστω και μία αγορά της εφαρμογής τους, μέσα από το πρόγραμμα προώθησης "Keep the Cash". Έτσι, κάθε developer θα λαμβάνει $100 για κάθε εφαρμογή που ανεβάζει επιτυχώς στο Windows Store, αλλά θα αποζημιώνεται μόνο για τις 10 πρώτες κάθε πλατφόρμας. Άρα, ο κάθε developer μπορεί να κερδίσει μέχρι $2000 χωρίς να πουλήσει καμία εφαρμογή (10 εφαρμογές για Windows 8 και 10 εφαρμογές για Windows Phone 8).

Προτού αρχίσετε να καταπιάνεστε με SDKs για τα δύο λειτουργικά συστήματα, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η αποζημίωση δεν ισχύει για εφαρμογές που απλά οδηγούν σε μια ιστοσελίδα ή για mods ήδη δημοσιευμένων εφαρμογών, ενώ γενικά το πρόγραμμα θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 ή μέχρι να συμπληρωθούν 10.000 εφαρμογές.

Με απλά μαθηματικά, η Microsoft είναι έτοιμη να μοιράσει $1.000.000 στους developers, ένα ποσό ασήμαντο για τα δεδομένα της εταιρείας, επομένως, ίσως θα ήταν καλύτερα να έδινε το 100% των κερδών στους developers για κάποιο χρονικό διάστημα.

Update: Όπως αναφέρει και ο φίλος Μάνος παρακάτω στα σχόλια, το πρόγραμμα ισχύει μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά η ουσία του post αφορά την προσπάθεια της Microsoft να τονώσει τα δύο λειτουργικά συστήματα.

[via]

Loading