H Microsoft ανακοινώνει τον Satya Nadella ως νέο CEO [Video]

Satya Nadella

H Microsoft επιβεβαιώνει τις φήμες και κατονομάζει σήμερα επίσημα τον Satya Nadella ως νέο CEO της εταιρείας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. «Κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης δεν υπάρχει καλύτερος άνθρωπος να καθοδηγήσει την Microsoft από τον Satya Nadella», ανέφερε ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft.

Συνεχίζει λέγοντας ότι «ο Satya είναι αποδεδειγμένα ηγέτης με ικανότητες μηχανικού, όραμα και τη δυνατότητα να φέρνει ανθρώπους κοντά. Το όραμά του για το πως η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στον κόσμο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Microsoft καθώς εισέρχεται στο επόμενο κεφάλαιο καινοτομίας και ανάπτυξης».

«Η Microsoft είναι από αυτές τις λιγοστές εταιρείες που έχουν πραγματικά αλλάξει τον κόσμο μέσα από την τεχνολογία», δήλωσε ο Nadella. «Η ευκαιρία για την Microsoft είναι μεγάλη αλλά για να την εκμεταλλευτούμε πρέπει να επικεντρωθούμε καθαρά, να κινηθούμε γρήγορα και να συνεχίζουμε να μεταμορφωνόμαστε. Μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι να επιταχύνω τη δυνατότητα να φέρουμε καινοτόμα προϊόντα στους πελάτες μας πιο γρήγορα».

Ταυτόχρονα, ο Bill Gates θα αναλάβει νέα καθήκοντα στο διοικητικό συμβούλιο ως Ιδρυτής και Σύμβουλος Τεχνολογίας στην Microsoft αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στην εταιρεία στηρίζοντας τον Nadella στη διαμόρφωση της τεχνολογίας και της κατεύθυνσης προϊόντων. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τίθεται ο John Thompson παραμένοντας ανεξάρτητος.

[via Microsoft]

Loading