Κοντά στην ανακοίνωση του αντικαταστάτη του Steve Ballmer η Microsoft, έξω ο Bill Gates;

Nadella

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Microsoft έχει καταλήξει σε απόφαση για τον διάδοχο του Steve Ballmer στο τιμόνι της εταιρείας στο πρόσωπο του Satya Nadella. Ο Nadella είναι επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και cloud υπηρεσιών της Microsoft και αποτελεί πετυχημένο στέλεχος έχοντας δώσει ισχυρή ώθηση σε μια από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων της εταιρείας.

Το πιο ενδιαφέρον, ίσως, στοιχείο του δημοσιεύματος είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο σκέφτεται πολύ σοβαρά την απομάκρυνση του Bill Gates από την προεδρία. O Gates ασχολείται πλέον σχεδόν αποκλειστικά με το φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει ιδρύσει με τη γυναίκα του από το 2000 και έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να το αλλάξει αυτό. «Το ίδρυμα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου μου», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη.

Υποψήφιος αντικαταστάτης του Gates είναι ο John Thompson, o οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από το 2012.

Ακόμα, ωστόσο, και αν ο Gates απομακρυνθεί από πρόεδρος της εταιρείας ενδέχεται να παραμείνει στην εταιρεία σε τομείς όπως η ανάπτυξη προϊόντων. Κανένα από τα σχέδια δεν έχει οριστικοποιηθεί, βέβαια, αλλά οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

[via Bloomberg]

Advertisements

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Microsoft. Bookmark the permalink.