So.cl, το νέο κοινωνικό δίκτυο της Microsoft για σπουδαστές είναι γεγονός!

Το νέο κοινωνικό δίκτυο της Microsoft άνοιξε επίσημα και παρά τις προσδοκιές για έναν ακόμη ανταγωνιστή του Facebook, η εταιρεία φαίνεται να είχε τελικά διαφορετικά σχέδια...

Υπενθυμίζουμε ότι τo So.cl είδαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο όταν αποκαλύφθηκε καταλάθος με την ονομασία Tulalip αλλά και επίσημα πριν από ένα μήνα. Στην ουσία πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει το social networking και την αναζήτηση απευθυνόμενο κυρίως σε μαθητές και σπουδαστές.

Στο So.cl οι σπουδαστές μπορούν να χτίζουν κοινότητες με παρόμοιους ερευνητικούς στόχους, διαθέτοντας μάλιστα τα κατάλληλα εργαλεία για την επίτευξη πλήρως αποδοτικών συνεργασιών.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να μοιράζονται το υλικό της έρευνας τους (κείμενο, φωτογραφίες, video) και στη συνέχεια να το επεξεργάζονται ομαδικά. Μεταξύ άλλων, μπορούν να οργανώνουν ομαδικές παρακολουθήσεις περιεχομένου, τα λεγόμενα video-parties και να σχολιάζουν αυτά που βλέπουν σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, όλες οι αναζητήσεις εντός του κοινωνικού δικτύου γίνονται μέσω της μηχανής αναζήτησης Bing και δημοσιεύονται αυτομάτως στο So.cl, επιτρέποντας σε άλλους χρήστες να ψάχνουν παρόμοιο περιεχόμενο, να ανακαλύπτουν νέα πράγματα ή ακόμα και να μοιράζονται τις σκέψεις τους.

Στο So.cl μπορείτε να εισέλθετε μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook από εδώ, αν και λόγω της μεγάλης προσέλευσης η πρόσβαση αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένη.

Loading