Microsoft, Yahoo και AOL σε διαφημιστική συμμαχία ενάντια στη Google!

Βλέποντας τη συνεχώς αυξανόμενη κυριαρχία των Google και Facebook στο χώρο της online διαφήμισης, οι Yahoo Inc, Microsoft Corp και AOL Inc αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνάψουν διαφημιστική συμφωνία.

Η συμμαχία των τριών ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη και όπως ορίζει, από τις αρχές του νέου έτους η κάθε μια εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να πουλά τις απούλητες display ads των άλλων δύο. Φυσικά, η συνεργασία σκοπεύει να ωφελήσει τις τρεις εταιρείες κολοσσούς, χωρίς να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πάψουν να ανταγωνίζονται η μια την άλλη σε θέματα διαφημίσεων.

Ωστόσο, σε περίπτωση που κριθεί ότι η συμφωνία ενδεχομένως ρίχνει τον ανταγωνισμό και επηρεάζει την τιμολογιακή πολιτική των διαφημίσεων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να την αποτρέψει. Παρόλα αυτά, οι τρεις εταιρείες δηλώνουν αισιόδοξες και δε δείχνουν να ανησυχούν. Όπως δηλώνει ο Rik van der Kooi του Microsoft Advertising Business Group:

"Δεν πρόκειται να ρίξουμε τον ανταγωνισμό σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο. Λόγω της διαφάνειας, ο ανταγωνισμός αναμένεται να αυξηθεί. Δεν περιμένουμε να δημιουργηθούν προβλήματα"

[πηγή reuters]
Loading