Η νέα υπηρεσία Mobento προσφέρει φωνητική αναζήτηση μέσα στα online videos!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ευκολία στην παρακολούθηση videos online έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην επίστημη και την τεχνολογία, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως η παρακολούθηση online διαλέξεων και μαθημάτων, με τη ζήτηση (κυρίως στο εξωτερικό) να είναι ολοένα μεγαλύτερη.

Mobento

Παρόλα αυτά, τα πράγματα γίνονται δύσκολα όταν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι μιας online διάλεξης που αναφέρεται σε αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, σκεφτείτε μια ωριαία διάλεξη με θέμα την Πυρηνική Φυσική και ο χρήστης να ενδιαφέρεται μόνο για το κομμάτι της πυρηνικής σύντηξης. Δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσε να πραγματοποιήσει αναζήτηση μέσα στο video με βάση τη λέξη ή φράση κλειδί;

Mobento Search Results

Αυτό υπόσχεται ότι θα προσφέρει το νέο σύστημα της Mobento (λειτουργεί ήδη σε έκδοση beta), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να πραγματοποιήσει φωνητική αναζήτηση κατά τη διάρκεια του video για να βρει τα σημεία όπου αναφέρονται οι συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που επιθυμεί.

Επίσης, είναι εξαιρετικά χρήσιμο το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί απλά να προσθέσει αρκετές λέξεις στην αναζήτηση του και να λάβει αποτελέσματα που χρωματίζουν τα κατάλληλα σημεία στο timeline του video, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στο screenshot εμφανίζεται δίπλα από κάθε λέξη ο αριθμός επανάληψης.

Mobento Voice Search on Video Timeline

Στόχος της Mobento είναι να δημιουργήσει μια κλειστή υπηρεσία video, αρχικά με θέμα την εκπαίδευση, αλλά οι δημιουργοί του συστήματος επιθυμούν να παρέχουν την τεχνολογία και σε όποια άλλη εταιρεία θέλει να προσθέσει φωνητική αναζήτηση στα videos της.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την beta έκδοση από τώρα, η οποία περιλαμβάνει videos από τις Khan Academy, TED Talks και μερικά tutorials.

[Mobento]

Loading