Η ρωσική εφαρμογή που θέλει να δώσει τέλος στο ανεύθυνο παρκάρισμα

Σύμφωνα με πηγές, η κατάσταση με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη Ρωσία είναι πλέον ανεξέλεγκτη, με τους οδηγούς να παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις, στάσεις λεωφορείων και γενικά οπουδήποτε βρίσκουν ελεύθερο χώρο, αδιαφορώντας για το αν ενοχλούν.

Κάτι τέτοιο ώθησε τη ρωσική ιστοσελίδα ενημέρωσης 'The Village' να αναλάβει δράση δημιουργώντας μια απίστευτη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που αν μη τι άλλο θα κάνει τους οδηγούς να το σκεφτούν πολύ καλά πριν παρκάρουν σε μέρος που δεν επιτρέπεται...

Ας δούμε όμως πώς δουλεύει η εφαρμογή: Αρχικά ο χρήστης φωτογραφίζει το όχημα που ενοχλεί με τρόπο που να φαίνεται το χρώμα, το μοντέλο και η πινακίδα του. Στη συνέχεια αποθηκεύει τη φωτογραφία του αυτοκινήτου μαζί με την τοποθεσία του στην εφαρμογή και αυτή φροντίζει με τη σειρά της να την εμφανίσει με τη μορφή ενοχλητικής διαφήμισης σε όλους τους browsers των κατοίκων της περιοχής.

Με άλλα λόγια, οι χρήστες θα βλέπουν το αυτοκίνητο (και τις πινακίδες) του ασυνείδητου οδηγού να κόβει βόλτες μπροστά στις σελίδες τους και ο μόνος τρόπος να το σταματήσουν θα είναι να ανεβάσουν σχετικό post στο Facebook. Σκοπός της εφαρμογής είναι να ντροπιάσει τους οδηγούς σε φίλους, γείτονες, συγγενείς και συνεργάτεςπροκειμένου να μην επαναλάβουν το ίδιο λάθος.

Για να καταλάβετε καλύτερα τη λειτουργία της εφαρμογής δείτε το παρακάτω video:

[πηγή ubergizmo]
Loading